PONYVALEGÉNY

Testvériség-Újpalota: a két bajnokesélyes után az újonc következik

Csak a palotai presztízsderbin szerzett értékes pontot Kollár Zsolt együttese, a Pénzügyőrtől vereséget szenvedett, ám a MUN SE ellen javíthat

2021. október 30. - Horváth M. Attila

kollar_zsolt.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBUDAPEST » Az elmúlt két hétvégén két élcsapattal találkozott a korábbi NB I-es labdarúgó, Kollár Zsolt által dirigált Testvériség-Újpalota a Budapest-bajnokság I. osztályában, ám amíg a fiatal szakember számára különösen presztízsértékkel bíró REAC elleni kerületi derbin jól muzsikált az alakulata, addig a Pénzügyőrrel szemben csúnyán elbukott.

2012 őszétől öt szezonon át 143 NB III-as bajnokin viselte a Rákospalotai EAC szerelését Kollár Zsolt, így érthető, ha nagyobbat dobbant a szíve közel két héttel ezelőtt, a „Tesi”–REAC derbi napján. A „kisebbik” palotai gárda alaposan elrontotta a Széchenyi tériek játékát a „blasz-egy” 9. fordulójában, hiszen a 0–0-s végeredmény önmagáért beszél. Egy hete a mezőnyből kiemelkedő Pénzügyőr otthonában a REAC elleni egyik „nullát” hozta az újpalotai legénység, hiszen ekkor sem talált a hálóba, csakhogy a hátsó alakzat ötször kapitulált, így a Kollár-csapat nem kerülhette el a súlyosnak tűnő, 5–0-s vereséget. Elsőre soknak tűnik, de akkor már nem, ha hozzátesszük, 1–0-s állásnál, a 24. minutumban megfogyatkozott a látogató, amely több mint egy órán keresztül emberhátrányban volt kénytelen futballozni. Nagy kérdés, október utolsó szombatján, délelőtt 10 órakor, hazai környezetben melyik arcukat mutatják Labát Dávidék, merthogy alapesetben keresve sem lehetne jobb ellenfelet találni az újonc MUN SE-nél, csakhogy... Nem szabad egy kézlegyintéssel elintézni az elmúlt hétvégén az évadbeli első bajnoki győzelmét a Mészöly Géza edzette Fővárosi Vízművek ellen elérő társulatot. Többek között olyan futballisták alkotják a keretét, mint az ominózus 1–0-s sikerből a részét góllal és jó játékkal kivevő, az Életpálya címet viselő Ponyvalegény-rovatban bemutatkozó ex-paksi Feil Máté, valamint az NB III-as szinten is meghatározónak számító, évekkel ezelőtt a Pénzügyőrben remek produkciót nyújtó Bíró József, Meggyes Balázs, Szigeti Attila trió.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4916740118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása