PONYVALEGÉNY

A Dunaharasztiban remeklő Pereg kapusa: „Egymásért küzdve segítettünk a másikon”

Iváncsik Norbert szerint a szombat délutáni bajnokin 0–0-ra végző újonc óriási munkát fektetett a mérkőzésbe

2021. szeptember 13. - Horváth M. Attila

ivancsiknorbert.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngDUNAHARASZTI MTK–PEREG 0–0 » Hatalmas meglepetésre a Schőn László dirigálta aranyos álmokat dédelgető házigazda nem bírt a szintén jól erősítő újonc PSE-vel a Pest megyei I. osztály 5. fordulójában.

Féken tartott NB I-es csatársor. Hiába rohamozott és próbálkozott becsülettel az egykori élvonalbeli gólkirály, Simon Attila vagy éppen a nagy reménységként induló Eszlátyi István, a lelkesen küzdő vendégek közül valaki mindig a Haraszti támadóinak útját állta, és ha megcsúszott vagy elkésett egy ütemet valamelyik kalimpáló peregi láb, még mindig ott volt a kapuban a nyáron az Energia SC Gyöngyöstől szerződtetett Iváncsik Norbert. 

Friss feljutóként nem mi voltunk a mérkőzés esélyese, és ez így is van rendjén – húzta alá a Pereg 24 esztendős cerberusa, aki a Budakalász elleni nyitómeccset leszámítva csapata eddig lejátszott összes bajnokiján őrizte a PSE hálóját. – Tudtuk, hogy egy erős ellenfél ellen fogunk játszani, amelynek NB III-as céljai vannak jó ideje, ám szerettük volna megmutatni, hogy igenis nagy potenciál van a csapatunkban, és nem egy friss feljutó társulatként kell velünk számolni.

A kapus rátapintott a lényegre, merthogy valószínűleg az újoncokra jellemző lendület mellett ez a mentalitás vitte, hajtotta előre eddig a Pereg szekerét. Hegedűs József gárdája sikerének értékét növeli – lévén a DMTK otthonában elért 0–0 bizony diadalnak számít még akkor is, ha csak egy pont jár érte –, hogy a kék-fehérekkel csaknem egy éve, 2020. november 7-én fordult elő utoljára, hogy bajnoki találkozón nem szerzett gólt, akkor a Halász Gyula vezette társulat 2–0-s vereséget szenvedett a CSO-KI otthonában. A kérdés attól persze még ott motoszkálhat a szurkolóban: miként fordulhatott mindez elő az elmúlt hétvégén? 

A taktikai megbeszélésen a mester figyelmeztetett bennünket, hogy az első húsz perc nagyon fontos lesz, és valószínű, hogy az ellenfél megpróbál majd minket felőrölni, ezért a védekezésünket kellett stabillá tennünk, ami az egész mérkőzés alatt jól működött – ment bele a részletekbe Iváncsik Norbert. – Persze mindig akadtak elcsúszások vagy hibák, de egymásért küzdve segítettünk a másikon. Voltak a meccsnek periódusai, amikor kifejezetten szép támadásokat vezettünk, de sajnos gólig nem sikerült eljutnunk. Gratulálok az egész csapatnak, hiszen óriási munkát tettünk bele, és remélem, hasonló jó eredményeket tudunk majd elérni a bajnokság folyamán, ellenfelünknek pedig további sok sikert kívánok!

A legközelebb (szeptember 18., szombat, 16:00) az egyre jobb formát mutató Pilisi LK-t fogadó Pereg erejét jelzi, hogy mindössze egy vereséget számlál – miközben az előző évad bajnoka, a Vincze Gábor által felkészített Vecsés már három kudarcnál jár –, míg az ugyanaznap ugyanakkor a nyáron alaposan átalakuló Taksony otthonában presztízsmeccset vívó DMTK akkor sem hibázhat többet, ha meggyőződésünk, hosszabb távon nem lesz ellenfele. Rövidtávon viszont akadt: Pereg SE-nek hívják.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2616688174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása