PONYVALEGÉNY

Dunaharaszti: csapatkapitány az NB III-ból, támadó az élvonalból

A karszalagot viselő Ablonczy Gerjén a Dabas-Gyónt hagyta el az ismét a bajnoki címet megcélzó DMTK kedvéért

2021. július 22. - Horváth M. Attila

ablonczy.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngDUNAHARASZTI » Az erősítéseket elnézve továbbra is egyértelmű célja a helyi DMTK-nak, hogy a 2022/2023-as szezont már az NB III-ban kezdje az előző évadban a veretlen tavasz ellenére is balszerencsés Schőn László együttese.

Szó se róla, a tavaly fennállása századik esztendejét ünneplő Dunaharaszti MTK-nak és szurkolóinak emlékezetes maradt a 2020-as év, ugyanis a DMTK labdarúgócsapata mindössze két győzelmet elérve 11 ponttal a tabella 15., azaz utolsó előtti pozíciójában végzett, így búcsúzott az NB III, Közép-csoportjától. 

A 2020/2021-es szezonnak Halász Gyula irányításával vágott neki a gárda, ám az őszi idény vége előtt a szakember és a klub útjai váratlanul elváltak egymástól. Amit már akkoriban rebesgettek, végül valóság lett, ugyanis gyakorlatilag egy az egyben a harmadosztályú Taksony „költözött át” Dunaharasztiba, így értelemszerűen a Ceglédi Vasutas és a Debreceni EAC korábbi trénere, Schőn László is a DMTK-hoz került. Csakhogy hiába a nagyszerű tavaszi nyitány és a végig kiegyensúlyozott produkció, összességében balszerencsés módon – kellett ehhez persze a nem hibázó remek rivális, a Vincze Gábor dirigálta Vecsés is, amely elsőként ért célba, az már más kérdés, hogy a harmadik vonalbeli szereplésre nem szerzett jogot, így maradt a „megye-egyben”... – lemaradt az NB III-ról a Schőn-gárda. 

A helyiek azonban nemhogy nem csüggedtek, a nyáron még inkább megerősítették amúgy is acélos keretüket. Ablonczy Gerjént nem kell különösebben bemutatni a klub háza táján, hiszen 2014 őszétől két évadon át futballozott kék-fehérben, mi több, az első csapatban lejátszott 58 bajnokin elért 12 találat nem is rossz mutató. A kiemelt ifjúsági korosztályokat tekintve a Budapest Honvédban pallérozódó, immár 27 esztendős futballista legutóbb az NB III, Közép-csoportjában kiváló idényt produkáló Dabas-Gyónban számított alapembernek, márpedig ha valaki csapatkapitány lehet egy harmadvonalbeli gárdánál és mégis a negyedosztályba szerződik, az azért elgondolkodtató és – különösen a klubok háza táján – levonható a konzekvencia. 

Novák Richárd persze aligha töprengett sokat, amikor megkeresték Harasztiból, igaz, kellőképp jó ajánlólevélnek számított a 21 éves, rendkívül gyors támadó Pest megyei I. osztályban elért 23/24-es mutatója, ami még akkor is szép teljesítmény, ha hozzátesszük, Biatorbágyon 2020 őszén, Dunavarsányban 2021 tavaszán futballozott, márpedig ennyi gólt nem a szél fújt össze. 

A még mindig csupán 30 esztendős Eszlátyi István – akiről bővebben itt olvashatnak – újra felhívhatja magára a figyelmet a DMTK színeiben. A nem is olyan rég még az NB I-es Lombard Pápa mezében a rivális kapuját ostromló csatár szintén segítségére lehet a brigádnak, ráadásul adott esetben tehermentesítheti az egykori élvonalbeli gólkirályt, Simon Attilát, amivel így vagy úgy, de feltétlenül a csapat nyer. 

Gaal Michael Ambrose neve leginkább talán a Pénzügyőrből lehet ismerős, dacára annak, hogy legutóbb a Gyöngyösi AK labdarúgója volt. A 25 éves, Máltán és Spanyolországban is futballozó, megbízható teljesítményre képes jobblábas védő segítségére lehet a DMTK-nak, Mivel a tavaszi keret szinte teljes egészében megmaradt, az esély egyértelműen adott az aranyra, most már csak élni kell vele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6016635828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása