PONYVALEGÉNY

Az első „megye-egyes” diadal Kákonyi Dániel vezérletével

A néhány éve még az NB II-ben futballozó középpályásnak is köszönhető, hogy az újonc Pereg először nyert a megyei élvonalban

2021. augusztus 22. - Horváth M. Attila

p7280122.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngPEREG » A 2. fordulóban megszerezte első győzelmét a Pest megyei I. osztály még veretlen újonca: Hegedűs József együttese az előző évad bronzérmesét, a Nagykátát gyűrte le hazai környezetben 2–1-re.

hegedus_jozsef_pereg.jpegA világ hirtelen megszűnt létezni. Hegedűs József – akit futballberkekben csak Jokaként ismernek – körbenézett és csak boldog peregi labdarúgókat, illetve ünneplő szurkolókat látott maga körül. Amikor néhány másodpercre behunyta a szemét, lepergett előtte az elmúlt közel egy esztendő minden lenyomata és arra gondolt, igen, ezért érdemes volt dolgozni, a cúgos hétköznapokon fővárosi pályákat bérelni, a lábakba a késő esti órákban kilométereket beletenni, a gondolkodást némiképp megváltoztatni, úgyszólván profibbnak lenni. Az ekkor már az övéivel együtt örülő Hegedűs József azonban átélt már ilyesmit, nagyjából két hónappal ezelőtt, amikor társulata hatalmas meglepetésre mindenkit megelőzött a megyei második vonal Déli csoportjában. Az úgynevezett holt idény azonban nem a gondtalan pihenésről szólt láblógatással és a pince mélyéről felcipelt testes vörösbor szürcsölgetésével, hiszen gürcölni, küzdeni kellett az elemekkel, hogy minden a helyére kerüljön, hogy minden adott legyen – immár egy ligával feljebb. 

Hegedűs József, a sikeredző. A fiatal szakember tiltakozna a jelző ellen, pedig a lelke mélyén pontosan tudja, nagy meló volt idáig eljutni, az álmokat rejtő cetliket apró dobozkába rejteni, aztán boldogan, diadalittasan elővenni. A tréner tökéletesen tisztában van vele, hogy a Pereg „nemszeretem” csapat, már-már a Covid-19 alteregója, amelyet ha lehet, mindenki elkerülne, hétvégenként védőoltást adatna be ellene, holott az edző és segítői amióta a PSE sikereiért munkálkodnak, mindent megtettek azért, hogy az alakulat megítélése jobb és egyre jobb legyen. A lesajnált, lenézett brigád a maximum közelében teljesít, pedig messze még a vége. 

Augusztus 21-én, szombaton afféle pótünnepi hangulatba csöppent és a pályán zajló tűzijátékot élvezhette, aki kilátogatott a Pereg hazai bajnokijára – az első otthoni „megye-egyes” meccsre. A szakmai stáb immár számolhatott a Pest megyei futballt jól ismerő, korábban Vácon és 2019 őszén még Taksonyban futballozó középpályásra, a képességei alapján NB I-es, ám karrierje során mégis csupán az NB II-ig jutó, legutóbb a Bicske szerelését viselő Kákonyi Dánielre, aki olyannyira nem okozott csalódást, hogy a vörös üstökű fedezet nevéhez fűződik a PSE első pályaválasztóként elért megyei élvonalbeli találata. A második félidő derekán 11-esből megszerzett vezető gól után a fél mezőny által körüludvarolt Suscsák Máté is betalált, és bár a nagykátai játékos-edző, Sárközi Szabolcs állította be a végeredményt, ennek csak Peregen örültek igazán. Szimbolikus eredmény ez a 2–1, lévén egy, a szó jó értelmében vett kiscsapat megmutatta, miként lehet jutni egyről a kettőre. 

olaj_gyorgy_torokbalint.jpgOlajozott gépezet Nem csupán Kákonyi Dániel vagy Suscsák Máté lehet az, akitől a remek ütempasszokat és a szebbnél szebb gólokat várhatja a peregi publikum, hiszen ha elkapja a fonalat, Olaj György is sokat tehet a bajnoki nyitányon Budakalászon ikszelő (1–1) PSE sikereiért. A Herceghalomról idén nyáron szerződtetett támadó neve nem csenghet ismeretlenül az egyesület környékén, ugyanis a még mindig csak 23 éves, gyors és jól cselező budaörsi nevelésű csatár esztendőkkel ezelőtt a Törökbálinti TC színeiben rúgta a gólokat. Amennyiben Peregen mégsem emlékeznek rá, az csupán azért lehet, mert – bármennyire is meglepő, de – a II. osztály, Déli csoportjában lejátszott összecsapások egyikén sem talált a PSE hálójába. Olaj György 2018 tavaszán, még a TTC labdarúgójaként egy hosszabb beszélgetés során a karrierjével kapcsolatban többek között így vélekedett: A rövidtávú célom, hogy szép fokozatosan feljebb lépjek, és feljutáshoz segítsem a csapatot, de két-három éven belül szeretnék NB III-as vagy NB II-es együttesben futballozni.” Még mindig nincs semmiről sem lekésve.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2016667458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása