PONYVALEGÉNY

Egykori labdarúgóit csábítja vissza a Taksony

A Pest megyei I. osztályban induló társulathoz nemcsak a visszatérők csatlakoztak, hanem korábbi NB II-es futballisták is aláírtak

2021. július 21. - Horváth M. Attila

p4030292.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngTAKSONY » A harmadik vonaltól való dicstelen búcsút követően a 2021/2022-es szezonban a Pest megyei I. osztályban indul a helyi gárda, amelynek szakmai munkájáért a Ceglédre távozó Mink Olivér helyett Hégner Zoltán és Vörös Dávid felel.

p5210143.JPGHisznek a közösség erejében. És jól teszik, hiszen – a teljesség igénye nélkül – olyan labdarúgók kerültek a nyáron Taksonyba, akiknek fontos a klub, és akik nem csupán ugródeszkaként tekintenek az egyesületre. Márpedig Hégner Zoltán jó példával jár előttük, elvégre – bár játszott a Dunaharaszti MTK és az Alsónémedi színeiben is – már-már őstaksonyinak tekinthető. 

Ha maradunk a paneleknél, miszerint „végy egy jó kapust”, a Taksony egyről a kettőre jutott, mégpedig oly módon, hogy a helyi publikum régi ismerőst köszönthet, bármelyikük is álljon a lécek közé. Mint arról nemrégiben beszámoltunk, Szeitl Bence (22 éves) távozott Halásztelekről, ám a helyi nevelésű cerberus három szezon után visszatért. A labdával szintúgy kesztyűs kézzel bánó Kreisz Viktor (26) legutóbb ugyan a Hollik András vezette Dunavarsány keretének tagja volt, ám a több sportágban is remeklő sportember két szakaszban összesen három évadot töltött taksonyi színekben.

A duó tagjain kívül Kiss Andrást (30) sem kell bemutatni Taksonyban, a Foci a köbön korábban mégis megtette, amikor Alsónémediben futballozott, de helyi nevelésűként gyakorlatilag hazatért. Szmola Dánielről (24) ugyanez nem mondható el, ám 2017 tavaszától két és fél szezonon át szolgálta a TSE-t, így aligha mozog ismeretlenül a pálya környékén. 

Tudomásunk szerint Králik Balázs (33) és Bata Csongor (28) ellenben nem futballozott még a nyolcvankilenc esztendős egyesületben, ugyanakkor kétség sem férhet hozzá, mindketten erősítést jelenthetnek nem csupán tudásuk, de másodosztályú múltjuk miatt is. Előbbi anno Vecsésen stabil NB II-es labdarúgónak számított még Pisont István edzősködése idején, utóbbi pedig 2016 őszén a Miskei Attila, majd Bognár György trenírozta Budaörs színeiben szerepelt a második vonalban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3716634024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása