PONYVALEGÉNY

Az elnyűhetetlen őserő: Dunavarsányban folytatja a korábbi NB I-es gólkirály

Simon Attila túl a negyedik ikszen is bebizonyítaná, hogy a kor csak egy állapot, a csatárt a gólok száma minősíti

2023. július 23. - Horváth M. Attila

simon_attila_p1160011.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDUNAVARSÁNY | Hiába szerzett az előző évadban huszonöt bajnokin tizenöt találatot, szezon közben üres szavakba csomagolt semmitmondással köszönték meg az egyesületért tett szolgálatait.  

Amikor a sok is kevés: Simon Attila az egyértelmű meccs per gólmutató ellenére is dicstelenül távozott az NB III Keleti csoportjába besorolt Egertől, így csak idő kérdése volt, hogy az önmagára világéletében odafigyelő, túl a negyvenen is irigylésre méltó sportformában lévő korábbi élvonalbeli gólkirályra lecsapjon a következő klubja. Némi meglepetésre a Pest megyei I. osztályú Dunavarsány foglalkoztatja a továbbiakban a Kecskemét, a Paks és a Gyirmót egykori támadóját, akinek azonban nem lesz ismeretlen a pontvadászat, ugyanis Simon Attila 2021 tavaszától másfél szezonon át a csoportbeli rivális Dunaharaszti MTK színeiben összesen 47 mérkőzésen 46 (!) találatig jutott. A futballista az új alakulata ellen háromszor is meccselt, érdekesség, hogy mindannyiszor a DMTK nyert a Dunavarsány ellen, ráadásul kapott gól nélkül: 2021 májusában Varsányban a csatár duplájának is köszönhetően 4–0-s diadalt arattak a kék-fehérek, ugyanezen év októberében fordított pályaválasztással 2–0 lett a végeredmény, míg 2022 májusában Simon 11-esével 1–0-s vendégsiker született, a Fémalk kapuját mindannyiszor Kovács Tamás védte. A sors(olás) furcsa fintora, hogy az elnyűhetetlen őserő már augusztus 19-én, a Pest megyei I. osztály 2. fordulójában visszatérhet Dunaharasztiba, ugyanis azon a szombaton 17 órai kezdettel a DMTK a Dunavarsányt látja vendégül.   

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr618176101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása