PONYVALEGÉNY

Bud Spencer és Terence Hill, avagy szilveszteri durranások

A két legismertebb kereskedelmi televízió is a legendás itáliai kettős jobbnál jobb filmjeivel búcsúztatja az évet

2023. december 30. - Horváth M. Attila

bud_spencer_terence_hill_tv_musor_20231231.jpgLáttuk már százszor vagy talán még annál is többször. Meglehet, leírtuk már ennyiszer, s ki tudja, hányszor, hogy Bud Spencer és Terence Hill filmjeit nem lehet megunni, illetve bármit el lehet velük adni – még az év utolsó napját, december harmincegyedike estéjét is.  

Így volt ez 2021-ben, 2022-ben és így lesz ez 2023-ban is. A két legismertebb kereskedelmi televíziós csatorna, az RTL és a TV2 ezúttal is versenyre kel egymással, most éppen Carlo Pedersolival és Mario Girottival karöltve, természetesen a nézők kegyeiért. Miközben az RTL kapcsán furcsa nem hozzátenni, hogy Klub – legalábbis annak, aki ritkán néz klasszikus értelemben televíziót... –, az gyakorlatilag szóra sem érdemes, hogy a legjobbak legjobbjai rendszeresen terítékre kerülnek.   

A délutáni műsorsávban Stallone Oscarja után – na ja, egyrészt nincs szilveszter Sylvester nélkül, másrészt meglehet, kevesen tudják, de ez már az amerikai remake, az eredetit ugyanis közel húsz évvel korábban Franciaországban forgatták Louis de Funés főszereplésével – fél négy előtt tíz perccel az RTL-en matematikaórára hívja az érdeklődőt a – Király Levente kötetének címét kölcsönvéve – verhetetlen páros, amelynek tagjai megmutatják, hogy Nincs kettő négy nélkül. Négy óra előtt tíz perccel testnevelésórára invitál a böhöm szakállas a TV2-n, ahol megmutatja, milyen a Bombajó bokszoló.  

Hogy ezen sorok írója miért nem néz televíziót, az egyfelöl aligha érdekel bárkit is, ám ha mégis, álljon itt adalékul: 19 órától éjfélig vetíti a csatorna a Különben dühbe jövünk és az És megint dühbe jövünk (21:20) című remekművet, ami testvérek között is – ez esetben persze nem Charlie és Johnny Firpóról van szó – ötórányi műsoridő, azaz háromszáz perc.

A két film ugyanakkor nem sokkal több, mint 200 minutum – a fennmaradó helykitöltő elemet pedig kiteszi a barna pelenka, a piros tampon, a rózsaszín öblítő, meg néhanapján, napjában néha partra szálló másik szakállas, Iglo kapitány. Sínen, pardon, vízen is vagyunk december kapcsán, ha jó a vége. Olybá tűnik, megint vízre visznek bennünket, elvégre az atléta és a néma elefánt újfent hangos sikert arat.  

bud_spencer_terence_hill_ftc_ujpest.jpgFutballderbi olasz sztárokkal  Alessandro Del Piero, Giorgio Chiellini vagy Gennaro Gattuso feltűnésére nem sok esély kínálkozott az Üllői úton, az Albert Flórián Stadionban mégis olasz sztárokról szólt a Ferencváros–Újpest labdarúgó-mérkőzést megelőző lelátói felvezetés, szurkolói finomhangolás. Az NB I 11. fordulójában, október 29-én a zöld-fehér drukkerek sajátságos molinóval emlékeztek meg a két nappal később a kilencvennegyedik születésnapját odafönn ünneplő Bud Spencerről és a szerencsére mind a mai napig köztünk lévő Terence Hillről, ami sajátságos fricska volt az ellenfél táborának, felidézve a Bűnvadászok ikonikus jelenetét. Sajnos vagy sem, a feliratban nem volt semmi túlzás, hiszen az Újpest legutóbb a korábbi szövetségi kapitány, Várhidi Péter irányításával 1998-ban ért fel a bajnoki dobogó legtetejére, ráadásul a Megyeri úti társulat ezen az októberi vasárnapon 1–0-s félidőt követően 3–0-s vereséget szenvedett.   

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2118291309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása