PONYVALEGÉNY

Megérdemelt Pakstaps

Bár egy meccsel többet játszott legnagyobb vetélytársánál, amennyiben minden bajnokiján három pontot szerez az NB I éllovasa, Paksra kerül a bajnoki arany

2024. március 08. - Horváth M. Attila

p1020724.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngPAKS | Böde Dániel duplájával az NB I 23. fordulójában 2–0-ra nyert a kapus Szappanos Pétert sérülés miatt nélkülöző, beugróként is remeklő Simon Barnabást a soraiban tudó PFC az MTK Budapest otthonában, ami három dolog miatt is különleges értékel bír: egyrészt a tolnaiak trénerét, Bognár Györgyöt a korábbi, játékosként és edzőként is erősített egylete otthonában érte sikerélmény; másrészt fia, Bognár István ellen meccselhetett; harmadrészt a Paks szerfelett gyenge játékkal tudta abszolválni az egyáltalán nem kötelezőt.

p1030451.JPGBajnok lehet-e a Paks? Habár minden a Ferencváros mellett szól, mégis, hiába játszott egy mérkőzéssel kevesebbet az FTC, amennyiben az atomvárosiak a hátralévő tíz bajnokijukon egyszer sem hibáznak, aranyérmes lesz az alakulat, éspedig azért, mert április 7-én, vasárnap a Groupama Arénában meccselnek Osváth Attiláék a Fradival. Addig persze még sok víz lefolyik a Dunán, legközelebb, március 10-én, vasárnap a Debreceni VSC-t látja vendégül a PFC, márpedig jelen állás szerint az a nagy harci helyzet, hogy a paksiak a pontvadászat hajrájában lépnek pályára a kiesés ellen harcban lévőkkel szemben, ami lehet jó és rossz tolnai szempontból, ám megítélés kérdése. Ha addigra a veszélyzónában lévők sorsa eldőlt vagy így vagy úgy, relatíve könnyebb helyzetben lehet Bognár György brigádja, ám ha nem... A PFC legendája, Karszt József technikai vezető a 701. paksi összecsapásán ülhetett a kispadon – a paksiak Jozsó bája ráadásul március 9-én dupla ünnepet ülhet, hiszen akkor lesz 65 esztendős, ezúton is Isten éltesse sokáig –, ám ennél is nagyobb szám, hogy a csak és kizárólag magyar futballistákat foglalkoztató társulat mindmáig versenyben van a bajnoki címért. Az azért mindent elmondana, ha a narancsban úszó zöldségesbe betérő FTC mindent feltesz az aranyra, és az ezüst jön ki.

p1030223.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4218348495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása