PONYVALEGÉNY

Újpest–Ferencváros: derbit hozó majális

Az NB I 29. fordulójának hétfői zárómeccsén a Megyeri útra vetül a figyelem

2023. április 30. - Horváth M. Attila

p2090038.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Ismét derbi, ezúttal a Megyeri úton: az NB I 29. fordulójában több mint tízezer szurkoló előtt az egyre jobb formába lendülő Újpest az éllovas Ferencvárost fogadja május első napjának estéjén.

„Itt van május elseje, víg a szívem belseje!” Hogy hány újpestinek vagy fradistának jut majd eszébe így vonulni a Szusza Ferenc Stadion irányába – vagy éppen onnan kifelé… – majálisozás helyett ezen a különleges hétfő estén, nem tudni, de azt már igen, hogy telt ház, no meg fantasztikus hangulat fogadja majd a csapatokat. Emitt a gatyába rázott, fegyelmezett futballra átállított lila-fehér brigád ismét Nebojsa Vignjeviccsel a kispadon, amott a bajnoki cím védője, a Sztanyiszlav Csercseszovval olykor egészen szédületes produkcióra képes, máskor meg igen lehangoló teljesítménnyel kirukkoló Ferencváros. 

p2090289.JPG

Ki nyer ma? A sör, a virsli és a vattacukor kombinációja helyett ez lesz a hétfő nagy kérdése, hozzátéve, hogy a presztízsen túl nincs különösebb tétje az összecsapásnak – holott éppen ez (lenne?) a legfontosabb, mindenféle tabellára pillantgatás és számolgatás nélkül. A Kecskemét pénteken elszenvedett veresége után – Szabó István társulatát a Bognár György dirigálta Paks leckéztette meg a Széktói Stadionban (2–3) – nem valószínű, hogy bárki megszorongathatná még az FTC-t, míg a Megyeri úton elkönyvelhetik, hogy ismét egy „semmilyen” évadon juthatnak túl a kedvencek – sem előre, sem hátra, annak minden előnyével és hátrányával. 

p2090233.JPG

A jelenleg 37 egységgel hatodik helyezett Újpest a legutóbbi négy bajnokiján nemhogy nem kapott ki, tíz pontot gyűjtött, miközben az 57 egységgel éllovas Fradi „csak” a legutóbbi két összecsapásán jutott túl veretlenül, igaz, fővárosi vetélytársai – és a kiesésre leginkább esélyesek – közül előbb a Budapest Honvédot hazai pályán 3–0-ra, míg a Vasast a Fáy utcában 1–0-ra múlta felül. A (közel)múlt az FTC sikerét vetíti előre, hiszen a 2022/2023-as szezon során kétszer nyertek a zöld-fehérek, ám akik azt gondolják, hogy – tenisznyelven szólva – a lilák 0–6, 1–3-nál feladták, azok nem is tévedhetnének nagyobbat. Ami persze emberi dolog. Felejthetetlen hangulatú, fantasztikus szurkolótáborok előtt nagyszerű meccset játszani is az – hajrá!    

p2090374.JPGNem tartalékoltak: Simon Krisztián is a pályán  A sors iróniája, hogy egy héten belül mérkőznek meg nem csupán a tartalékok, hanem az első csapatok is bajnoki mérkőzésen, ugyanis az NB III Közép-csoport 34. fordulójában, április 26-án, szerdán a Népligetben találkozott egymással a Korolovszky Gábor által felkészített Ferencváros II. és a Mundi Viktor irányította Újpest II. Hogy Szabó Bálint szóhoz jutott vendégoldalon, nem meglepetés, hiszen ez volt a szezonbeli negyedik NB III-as fellépése a lilák fiataljának, az ellenben annak számít, hogy a rutinos Simon Krisztián kezdőként egy órán át segítette tapasztalatával a fiatalokat. Mindez az eredményben nem mutatkozott meg, ugyanis a zöld-fehér „fakó" tagjai közül Pócsik Botond az első félóra után közvetlenül 11-esből, míg Varga Zétény a második félidő első negyedórájának végéhez közeledve vette be Hámori Tamás Risto hálóját, amivel az FTC II. 2–0-s diadalt aratott, egyúttal visszavágott a tavaly október végi kudarcért. 2022 őszén ugyanis hiába vezetett a „kis” Fradi 1–0-ra az első játékrészt követően, a folytatásban a házigazda alig negyedóra alatt fordított és végül 2–1-re nyert.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8318113868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása