PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Grecsó Bence, aki Peregről Bugyira igazolt: „Volt, aki túlvállalta magát és nem tartotta a szavát...”

A Pest megyei I. osztályú bajnokságtól visszalépő PSE információink szerint kéthavi bérrel és féléves prémiummal tartozik a labdarúgóknak, ám ezt az új együttesében a Biatorbágy ellen szombaton bemutatkozó futballista nem erősítette meg honlapunknak

2023. február 19. - Horváth M. Attila

p5140261.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngPEREG | BUGYI | Visszalépés után előrelépés. Mármint játékosként. Hiszen míg a PSE-nél nem a szakmai kiszámíthatatlanság volt a jellemző az ősszel, addig a BSE-nél évek óta a stabilitás az úr. Grecsó Bence nem akart eligazolni, hiszen remek, összetartó társaságba került, sokadmagával elment egészen a falig, aztán egyszer csak azon kapta magát a brigád, mint amiről hajdanán a Taurus, majd a Korál együttes énekelt. A kőfalak leomlanak.

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgPályafutása során volt már olyan, hogy egy évadon belül két csapatban is futballozott, gondolok itt a Hatvan–Felsőtárkány és a Mór–Balatonfüred „párosra”, de valami azt súgja, hogy a Pereg–Bugyi duó még véletlenül sem volt betervezve...

Karrierem során mindig próbáltam tudatosan váltani, még akkor is, ha ezt szezon közben kellett meglépni – indította a honlapunknak adott interjúját Grecsó Bence, aki tavaly nyáron a PSE-ből igazolt a PSE-be, elvégre a Pénzügyőr után lett a Pereg futballistája. – Amikor legutóbb kérdezett, nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid idő után ismét lesz miről beszélni, de a kérdésére is válaszolva: abszolút nem volt betervezve, hiszen egy jól csengő projektre írtam alá nyáron. 

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgAkadt bárminemű előjele akár az ősszel vagy éppen a téli felkészülés alatt, hogy nem biztos a befejezés, már ami a bajnokságot illeti?

Tisztázni kellene mindenki fejében, hogy amatőr bajnokságról beszélünk. Mindig vannak kérdőjelek vagy olyan dolgok, amik nem pontosan akkor és úgy történnek, ahogy kellene. Ezzel meg kell tanulni együtt élni, de ugye van az a bizonyos határ… Voltak csúszások és érzékeny távozók a télen, nyilván megvolt az okuk rá, viszont le a kalappal azon srácok előtt, akik az utolsó napig itt voltak és mindent megtettek, hogy a csapat addig menjen, ameddig lehetséges. Igaz, ha a háttérben nem is volt minden rendben, de az öltözőben nagyon jó társaság alakult ki. 

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgVoltak csúszások? Nem fogalmaz egy kicsit finoman? Akkor ezek szerint nem két hónappal és féléves prémiummal adós az egyesület?

Ezt kitől hallotta? 

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgAz immár csak volt csapattársaitól.

 

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgSzóval?

Ne haragudjon, de erre nem szeretnék semmit reagálni. 

grecso_bence_akcio.jpgponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgAhogy gondolja. Azt azért elárulja, mikor és hogyan tudta meg, hogy nincs tovább, és mindenki mehet, amerre lát?

Az átigazolási időszak zárása előtt tíz órával kaptunk egy üzenetet, hogy nincs tovább és mindenki szabadon távozhat, illetve a csapat esetleges visszalépése után pár napon belül szabadon igazolhatóvá fog válni. Persze rengeteg próbálkozás volt a háttérben egy új vezetőség megválasztására, de ezek mind meghiúsultak. Így nem volt hova tovább… 

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgKihúzták a pályát a lábuk alól, de konkrétan mi történt?

Szó szerint! Játékosként nem tisztem ítélkezni. Nagyon jó kapcsolatom volt a vezetőséggel és maximális bizalmat élveztem. Részben mindenki hibázott, de nem én fogok pálcát törni bárki feje felett. Ha mégis szeretnék válaszolni a kérdésére, akkor talán úgy fogalmaznék, hogy volt, aki túlvállalta magát és nem tartotta a szavát… 

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgAmikor a játékoskeretek már be vannak telve, borzasztó nehéz a dolga egy labdarúgónak, különösen, ha nem Lionel Messinek, Kylian Mbappénak vagy Neymarnak hívják. Ön rögtön tudta, mi lesz a következő állomás?

Őszintén megmondva magam sem számítottam rá, hogy február 14-én, amikor már minden csapat készül a bajnoki rajtra, fél nap leforgása alatt négy-öt ajánlat is befut. Így „szerencsére” csak azt kellett megnéznem, melyik számomra a legkedvezőbb és hogyan tudom összeegyeztetni a privát életemmel. 

p5140494.JPGponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgMiután a Bugyi SE-nél változott az állomány a téli szünetben, talán nem okafogyott a felvetés: a szakmai stáb milyen poszton számít önre?

Először is szeretném megköszönni a Szőgyi–Majzik párosnak a lehetőséget. Az első perctől kezdve éreztem, hogy szeretnének a csapatban tudni a tavaszi idényben. Jelentős változáson esett át a keret, viszont a cél nem változott. Biztos középmezőny pozíciót szeretnénk megszerezni, abból lehet tovább építkezni a következő szezonra. Lassan 26 évesen már „projektekben” hiszek, nem pedig az üres szavakban. És hogy velem vagy nélkülem, az másodlagos, de a csapatnak a megyei első osztályban kell szerepelnie az ősszel is. Szélső hátvéd és belső védő pozícióban vagyok képes a legjobb teljesítményre, és a szakmai stáb is itt számít rám. 

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgA Biatorbágy otthonában rögvest kezdőként számoltak önnel, mi több, végig is játszotta az 1–0-ra elveszített bajnokit. Tipikusan olyan volt ez a meccs, mint amilyen egy idénynyitó találkozó szokott lenni?

Nem sok időm volt megismerkedni a srácokkal, de azt hiszem, ennyi szezon után ez nem okozhat problémát. Minimális fizikális lemaradásom még akad, de ez rövid időn belül orvosolható. A meccset összegezve jól játszottunk, domináltunk és három-négy alkalommal álltunk szemben a kapussal, ziccerben. Persze ha valaki ránéz az eredménye, 1–0 és nem ide... Hadilábon álltunk a gólszerzéssel és erre kapunk egy „no comment” gólt. Tele vagyunk „hatpontos” mérkőzésekkel és egyszerűen nem fognak beleférni ezek az elhullajtott pontok. Nem szabad abba a hibába esni, hogy majd legközelebb bemegy, mert tapasztalataim alapján ebből soha semmi jó nem sült ki. Hétvégén itt a következő mérkőzés, pontot vagy pontokat kell szerezni, nincs mese!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr718053448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása