PONYVALEGÉNY

Nincsen mese: Európa tetején az UVSE

Benczur Márton női vízilabda-csapata akkor győzte le a Ferencvárost, amikor a legnagyobb szükség volt rá, az Eurokupa fináléjának visszavágóján

2023. március 31. - Horváth M. Attila

uvse_ftc.pngRitka bravúr: két magyar csapat küzdött meg egymással a női vízilabda Eurokupa döntőjében, és az sem mindennapos, hogy a visszavágóra hátrányból érkező alakulat a házigazda medencéjében vívja ki a sikert. Márpedig éppen ez történt március utolsó szerdájának estéjén a párharcot megfordító és összesítésben 21–18-ra diadalmaskodó UVSE-vel az FTC-Telekom népligeti uszodájában.

Amíg hajdanán a futballban volt igen közel egymáshoz az Újpest és a Ferencváros játékereje, addig a fenti megállapítás manapság leginkább a női vízilabdára vonatkoztatható. Ám mivel az odavágón 9- 8-as Fradi-diadal született, a legtöbben úgy gondolták, hogy a Népligetben marad a díszes serleg. Csakhogy akik így voltak ezzel, azok nem lila köpenyben flangáltak a medence környékén. A második és a negyedik negyedben öt-öt gólt süllyesztettek el Benczur Márton tanítványai Neszmély Boglárka hálójába, és ha mindez még nem volna elég, az FTC-Telekom meghatározó emberei nem tudtak kibontakozni, amit tökéletesen szimbolizál az a tény, hogy Gurisatti Gréta és Leimeter Dóra is mindössze egyszer-egyszer bizonyult eredményesnek, miközben a zöld-fehér duó az első meccsen is összesen csupán három találatot dobott a közösbe. Ehhez képest a keddi finálé második derbijén a hatalmas akarattal harcoló UVSE tagjai az utolsó negyed előtt hiába álltak ugyanúgy, mint néhány nappal ezelőtt (9–8-as hátrány), bedarálták és „szétlőtték” a Fradit, márpedig az 5–1-re hozott negyedik felvonás önmagáért beszél. Kellett hozzá persze a mindkét találkozón fantasztikus formában védő Magyari Alda Manon bravúrjainak sorozata, és az emlékezetes végjáték után kialakuló 9–13-as végeredményhez hozzátartozott Benczur Márton értékelése is. A rendkívül szimpatikus módon a saját nevelésű fiatalokat bátran foglalkoztató újpestiek szakvezetője szerint a – társulatát az évad során ötször is legyőző, ám hatodszorra alulmaradó – Ferencváros is megérdemelte volna az Eurokupa-győzelmet, valamint nem felejtette el azt sem megjegyezni: reméli, Benedek Tibor is büszke a csapatra. És erre csak a legnagyobbak képesek. 

neszmely_boglarka.jpgtiba_panna.jpgVálogatott: 7–6-ra vezető UVSE  Április második hetében Rotterdamban lesz jelenése a női vízilabda-válogatottnak. Bíró Attila szövetségi kapitány a világkupa-selejtezőre készülő keretben hét újpesti és hat ferencvárosi pólósra számít, előbbiek közül Baksa Vanda, Faragó Kamilla, Magyari Alda Manon és Rybanska Natasa meghívása nem meglepetés, az ellenben valamelyest igen, hogy a szemtelenül fiatal és roppant tehetséges UVSE-trióval, Hajdú Katával, Szegedi Pannival és Tiba Pannával folyamatosan számol. Az FTC-Telekom részéről a rutinosnak nevezhető Dömsödi Dalma, Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna négyes mellett a 19 éves Neszmély Boglárka és a 20 esztendős Pőcze Panna is kerettagnak vallhatja magát, avagy a jövő elkezdődött.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9718087692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása