PONYVALEGÉNY

Gödöllő: volt vasasosok viadala – Kecskés Zoltán örülhetett Tóth Ambrussal szemben

A Pest megyei I. osztály nyitányán meglepetésre a regnáló bajnok vereséget szenvedett a nyáron kissé meggyengülő újonctól

2022. augusztus 26. - Horváth M. Attila

kecskeszoltan.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngGÖDÖLLŐI SK–VS DUNAKESZI 1–2 » A bajnoki nyitányon a Pest megyei I. osztály aranyérmese hazai környezetben kapott ki az előző évadban a „megye-kettő” Északi csoportjában valóban vitézkedő, bajnokságot nyerő társulattól.

Jókora igazságtalanság érte a házigazdát a múlt hétvégi látogatóval szemben. Miközben a VS Dunakeszi automatikusan egy osztályt előrelépett a jól megérdemelt bajnoki cím után, a Gödöllői SK a mindvégig kiélezett, csak az utolsó fordulóban éppen a legnagyobb vetélytárs, a Dunaharaszti otthonában bezsebelt aranyérem megszerzését követően osztályozóra kényszerült. Alapesetben már ez is nonszensz, és ez még akkor is így van, ha a társulatok Borsodtól Tolnáig tisztában voltak azzal, a felkerülés nem automatikus. Miután a GSK elbukott a Csorna ellen, a trénerként nem először és aligha utoljára bajnok Győri Zoltán legénységével kapcsolatban egy pillanatig sem állítható, hogy a járt utat elhagyta a járatlanért… 

Az augusztus második felében esedékes bajnoki nyitányon pikáns derbi várt mindkét gárda aranylábú „gyerekeire”, hiszen ugyebár két bajnok csapott össze. Ami növelte a pikantériát, az Tóth Ambrus és Kecskés Zoltán személye. Előbbi manapság a Gödöllői SK szakmai stábjának tagja – pedig a kora alapján, 33 évesen még futballozhatna –, aki a Vasasban pallérozódva azonban csupán az NB III-ig jutott. Utóbbit pedig aligha kell bemutatni az Újpest, az MTK, a Ferencváros vagy éppen a III. Kerületi TVE szurkolóinak – ahogy Tóth Ambrusnak sem. Az 1-szeres válogatott korábbi védő és középpályás az elmúlt bő két évtizedben már edzőként dolgozott, márpedig Kecskés Zoltán a 2000-es esztendők második felében a Vasas utánpótlásában, illetve a piros-kékek második számú csapatánál tevékenykedett, ezáltal a két sportember jól ismeri egymást. 

p9300310.JPG

A találkozót a Kacsó Botond révén korán betaláló látogató kezdte jobban, és bár Reznek Donát viszonylag hamar, negyedórán belül egalizált, a sokáig eldöntetlen csata végén az i-re, de nem az ikszre a Maldív-szigeteken is futballozó rutinos Csordás Simon tette fel a pontot, így az újonc értékes skalpot szerezve indította a szezont.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9317916733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása