PONYVALEGÉNY

Bajnokok igája: Budapesten a Pénzügyőré, Pest megyében a Gödöllőé az aranyérem

A Csepel kudarc nélkül zárt a második helyen, míg a veretlenségét az utolsó játéknapon elveszítő Dunaharaszti otthonában betaláló Barabás Ádám gólja nem csupán három pontot ért a GSK-nak

2022. május 28. - Horváth M. Attila

godolloisk_meccsutan.jpgKÖRKÉP » A május 28-án, szombaton rendezett utolsó, 30. fordulóban eldőlt, hogy a Budapest-bajnokság I. osztályában a Pénzügyőr zárt az élen, míg a Pest megyei élvonalban Gödöllőn ünnepelhetnek.

DUNAHARASZTI MTK–GÖDÖLLŐI SK 1–2 A Pest megyei I. osztály 30. fordulójában a tétnek megfelelően feszült hangulatú, hét sárga lapot és három találatot hozó ütközetet vívott az azonos pontszámmal, 71 egységgel álló Dunaharaszti MTK és a Gödöllői SK előbbi pályaválasztásával. A DMTK számára álomszerűen alakult a találkozó első félórája, ugyanis a szélvészgyors támadó, Novák Richárd a 26. percben bevette Farkas Márk hálóját, ám a házigazda nem tudott előnnyel a szünetre menni, lévén hat minutummal az első félidő vége előtt Nagy Barnabás egalizált. Innentől „új meccs” kezdődött, mivel a látogatónak alapvetően jó volt a döntetlen a bajnoki címhez, ám a vendéglátónak nem. A nagy haddelhaddnak aztán az lett a vége, hogy a 91. percben Győri Zoltán „aranycsapata” feltette a koronát az egész évadban nyújtott kimagasló produkciójára, miután Barabás Ádám révén a győztes találatot is megszerezte – a mindenhogyan értve győztes csapatnak. „Kétségkívül egészen nagy presztízsmérkőzés lesz, de nekünk a győzelem az elfogadható.” Ki nem találnák, néhány nappal ezelőtt ki nyilatkozta a fentieket – naná, hogy a csapatával mindenhogyan egyről a kettőre jutó Barabás Ádám. Mit ne mondjunk, igaza lett. Ami pedig a Dunaharasztit illeti: anélkül, hogy sebeket tépnénk fel, azt mondják, kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni. Sajnos vagy sem, de a DMTK a tavalyi szezonzáró után idén is bizonyította, hogy igenis lehet... 

PÉNZÜGYŐR–XII. KERÜLET SVÁBHEGY 5–0 Miután a pasarétiek gyakorlatilag esélyt sem adtak a bennmaradásért harcoló vetélytársuknak a Budapest-bajnokság I. osztályának utolsó, 30. fordulójában, a „fináncok” örömfutballal szórakoztatták a szép számban kilátogató szurkolóikat. Lászka Balázs gárdája Németh Szabolcs (2), Bíró Ákos, Gálfi László (11-esből) és Gál Szabolcs (11-esből) góljaival 2–0-s félidő után 5–0-ra verte riválisát, így a Csepel hiába győzte le idegenben 4–0-ra a Tintahalak-Szabadkikötőt találat nélküli első felvonást követően Takács László duplájával, valamint Mészáros Roland és Németh Zoltán góljával, több győzelmének köszönhetően a PSE ünnepelheti a bajnoki címet, illetve az NB III-ba jutás lehetőségét. A két fővárosi meccs kapcsán érdekesség, hogy az éllovasok aktuális riválisának keretében lehetett volna „plusz segítség”, ugyanis a Pénzügyőr ellen mérkőző Svábhegy labdarúgója a volt csepeli Marczinka Tamás és Schleinig Ádám, míg a Csepel ellen helyi derbit vívó Tintahalak-Szabadkikötő színeiben az a Despotovic Vanja is pályára lépett, aki 2017 őszétől két szezonon át a Pénzügyőr mezét viselte. Ami a PSE részéről csupán érdekesség, az csepeli oldalon maga a fájdalom: a kék-pirosak egyrészt veretlenül csúsztak le az aranyéremről, másrészt olyan alakulat végzett Takács Krisztián alakulata előtt, amely a szezon során száznyolcvan perc alatt egyszer sem talált legnagyobb riválisa hálójába, elvégre az ősszel 4–0-ra nyert a Béke téri alakulat, míg két hete – ahogy arról annak idején részletesen beszámoltunk – 0–0-ra végeztek a felek.

p5140893.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr10017842815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása