PONYVALEGÉNY

Osztályozók az NB III-ba jutásért: ez a harc lesz a végső

Balázs Bálint (Pénzügyőr): „Mindenképp nyerni akarunk, de…” • Elek Ádám (Cigánd): „Olyan riválissal találkozunk, amely játssza a focit” • Kerékgyártó Dávid (Csorna): „Győzni szeretnénk Gödöllőn és nem a visszavágóra tartalékolni”

2022. június 03. - Horváth M. Attila

p5140207.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto_1.pngKÖRKÉP » Június első és második vasárnapján hét oda-visszavágós párharcra kerül sor az ország területén, ugyanis tizennégy megyei I. osztályú bajnokcsapat vív ádáz küzdelmet az NB III-ba kerülésért. Az alábbi összeállításban érdekességekkel és nyilatkozatokkal jelentkezünk a társulatok háza tájáról.

Az orgonaillatú május az utolsó együtt töltött napba izgalmakat csempészve adta át magát a nyárnak. Vakációról, koktélok jóízű szürcsölgetéséről persze egyelőre szó sem lehet – legalábbis tizennégy megyei I. osztályú alakulat tagjai számára semmiképpen. Fejér, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye bajnokának labdarúgói ellenben már szusszanhatnak egyet, elérték, amit akartak. 

Viszonyítás kérdése, de közülük a legrosszabbul talán az FC Hatvan futballistái jártak. Éspedig azért, mert Nahóczky Attila tanítványai – a tapasztalt szakember olyan labdarúgókkal dolgozhat együtt, mint az Újpestről ismert Bárkányi Arnold, a Szombathelyen és Vácon pallérozódó Karácsony Dávid vagy éppen az ugyancsak Vácról induló Mundi Zoltán – már hetekkel ezelőtt aranyérmet ünnepelhettek, csakhogy… A szakmai stábnak fenn kellett tartani a tüzet a játékosokban, hogyha eljön az idő, újra felpörögjenek, ám végül erre csak a következő szezonban, immár az NB III-ban kerülhet sor, miután a társulat játék nélkül került egy ligával feljebb. 

A Karcag az utolsó előtti körben biztosította be elsőségét, míg Móron az utolsó fordulóig cidrizhettek, ám a korábbi NB I-es kapus Kiss Mátét és a Videotonból, a Haladásból, Budaörsről és Ajkáról ismert Lattenstein Norbertet is felvonultató brigád – Bezerédi Ádám kétszer vette be Scheilinger György kapuját – elhozta Kápolnásnyékről a három pontot (0–2), amivel bajnok lett. 

Különlegesnek ígérkezik a Balatonlelle–Bánk-Dalnoki Akadémia összecsapás abból a szempontból, hogy a vasárnapi házigazda immár 45 esztendős cerberusa, idősebb Posza Zsolt – a nem kevésbé tehetséges ifjabbról a Kapuskérdések rovatunkban itt olvashatnak – és a látogatókat erősítő ugyancsak rutinos Cseri Gergő 2003 tavaszán Újpesten futballozott együtt. Mi több, a vendéglátó csatársorát erősítő Benke Bálint és Cseri 2008 őszén a Rákospalotai EAC-ban szerepelt, ami még akkor is igaz, ha előbbi jobbára az U19-es alakulatban jutott szóhoz. 

A Szegedi VSE–Teskánd párharc is hozhat korábbi csapattársak találkozóját, lévén két korábbi NB I-es labdarúgó immár nem egy alakulat céljaiért küzdhet. Az SZVSE-t erősítő Fülöp Tibor és a korábban Pécsen is futballozó, manapság a Teskánd szerelését viselő Simonfalvi Gábor nagyon is jól ismeri egymást, tudniillik 2007 őszén leginkább az akkor még létező Ligakupa-meccseken erősítették együtt a Zalaegerszegi TE-t. Közel másfél évtized után ismét egy pályán tartózkodnak, ám könnyen meglehet, hogy egyiküknek keserédes lesz ez a találkozás. 

p5140226.JPGOSZTÁLYOZÓK AZ NB III-AS TAGSÁGÉRT, 1. forduló, június 5., vasárnap: Cigánd–Körösladány (Cigánd, 17:00); Szegedi VSE–Teskánd (Mórahalom, 17:30); Gödöllői SK–Csorna (Gödöllő, Szűcs Lajos Sportcentrum, 17:30); Nyíregyháza Spartacus II.–Majos (Nyíregyháza, Örökösföld Sporttelep, 17:30); PTE Pécsi EAC–Zsámbék (Pécs, Várkői Ferenc Központ, 17:30); Balatonlelle–Bánk-Dalnoki Akadémia (Balatonlelle, 17:30); Pénzügyőr–Balmazújváros (Budapest, Pasaréti út, 17:30) 

p5140341.JPGTermészetesen megünnepeltük a bajnoki címet, viszont mindenkinek a fejében ott motoszkált annak a lehetősége, hogy még várni fog ránk két kemény meccs annak érdekében, hogy elérjük a végső célunkat, és ennek tudatában álltunk bele az új hétbe. Itt a rájátszásban nincs könnyű meccs, bajnokok játszanak egymással. A Balmazújváros fiatal brigád, amelynél kellő mértékben megvan a rutin is, gondolok Urbin Péterre, akit nem kell bemutatni a magyar labdarúgás szeretőinek. Mindenképp nyerni akarunk, de tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem lesz egyszerű.

BALÁZS BÁLINT, a Budapest-bajnokság I. osztályát a Csepellel szemben azonos pontszámmal, ám több győzelmének köszönhetően megnyerő és a Balmazújvárossal osztályozót vívó Pénzügyőr SE csapatkapitánya 

elek_adam_cigand.jpgNagyon jó mérkőzésre számítok, a hallottak alapján olyan riválissal találkozunk, amely játssza a focit. Hogy a sorsolásunk ideális vagy nem, ezt így nehéz eldönteni, ők is bajnokok, mi is. Hazai pályán minden csapat a legjobb teljesítményére még egy lapáttal rátesz, hiszen otthon futballozik, szívem szerint a visszavágót játszottam volna hazai környezetben.

ELEK ÁDÁM, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályt a Gesztely előtt ötpontos előnnyel megnyerő és a feljutásért a Körösladánnyal meccselő Cigánd SE labdarúgója 

kerekgyarto_david.jpgNagyon várjuk, és egyben készülünk is az osztályozó mérkőzésekre. Ami az ünneplést illeti, nyilván volt egy kulturált kis összejövetel a csapatnak, de számítottunk rá, hogy játszanunk kell még, ezért nem estünk túlzásba. Mindenképp győzni szeretnénk Gödöllőn és nem a visszavágóra tartalékolni. Úgy gondolom, ideális sorsolásnak csak az mondható, ha valaki osztályozó nélkül kerül fel, hiszen itt minden csapat bajnok és semmilyen ligában nem könnyű bajnokságot nyerni. Komoly párharcra számítunk, de mindent megteszünk, hogy a végén mi kerüljünk ki győztesen, hiszen ezért dolgoztunk egész évben.

KERÉKGYÁRTÓ DÁVID, a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályt a Koroncó előtt hatpontos fórral abszolváló és az elkövetkező két vasárnap folyamán a Gödöllővel találkozó Csornai SE labdarúgója 

oroshazi_bence_zsambek.jpgEgy igazán kiélezett párharcot várok, amelyből mi szeretnénk kikerülni győztesen. Meg kell említeni, hogy egy jó támadójátékkal rendelkező csapat ellen készülünk. Bevallom, jobban örülök annak, hogy a visszavágót otthon játsszuk, hiszen egy számunkra megfelelő idegenbeli eredmény után hazai közönség előtt vívhatjuk ki a továbbjutást. Bízom a csapatban és a fantasztikus szurkolóinkban is, remélem, fel tudjuk tenni arra a bizonyos i-re a pontot az egész éves teljesítményünk után.

OROSHÁZI BENCE, a Komárom-Esztergom megyei I. osztályban a Koppánymonostor előtt 22 pontos előnnyel az élen záró és a felkerülésért a PTE PEAC-cal küzdő Zsámbéki SK labdarúgója

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1817848055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása