PONYVALEGÉNY

Fazakas Géza, aki ismét futballozhat: „Alapvetően jól érzem magam”

A terheléses vizsgálat megállapította, a Vác FC labdarúgójának egészségi állapota lehetővé teszi, hogy újra versenyszerűen sportoljon

2022. március 06. - Horváth M. Attila

fazakasgeza_akcio.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngVÁC » Aggódtunk és imádkoztunk, hogy a szélsebesen induló futballista története valahol lefékezzen és rükvercbe kapcsoljon. A Vác november végi bajnokiján rosszullét miatt lecserélt, szívproblémákkal küzdő Fazakas Géza ma már optimista, hiszen csak rajta és a Csank János vezette szakmai stábon múlik, mikor léphet pályára ismét.

Nem akarta Sergio Agüero útját járni. A Barcelona klasszisának visszavonulót fújtak, és bizony Fazakas Géza fejében is megfordult, mi lesz, ha végleg be kell fejeznie. A harmincas évei elején járó férfit azonban hirtelen jött nyugalom szállta meg, olyasmit érzett, mint amikor Jurij Alekszejevics Gagarin a Holdra lépett. A december sokkoló járványügyi adatokkal ajándékozta meg az országot, de úgy volt vele, közeleg a legszentebb ünnep, és mert nyugalmi állapotban nem fájt semmije, nem volt halálfélelme és elkerülte a rosszullét, ha be kell fejeznie, még mindig jobb, hogy harmincon túl, a karrierje végéhez közel érte ez a csapás. Még mindig jobb, mint akkor, amikor Borgulya István edzést tartott neki, Juhász Lászlónak, Hidi Patriknak, Sós Márkónak, netán Juhász Gergelynek meg a többieknek a Honvéd ifiben, a pályafutása kezdetén. 

A terheléses vizsgálat dönt. Folytatás vagy leállás? Leállás vagy folytatás? Mintha Stohl Buci mondaná ezt újra és újra az egyik valóságshow véghajrájában, csakhogy ebben az egészben nem volt semmi show, a valóság az, ami megmaradt. A napok felhőszerűen kúsztak az új évben is, csakhogy valami mindig közbejött, de Fazakas Géza nem különösebben aggódott. Elhatározta, ha abba kell hagynia a világ legcsodálatosabb játékát, akkor is ott lesz klottgatyában és anorákban a váci fiatalok mellett, és ha kell, Géza bácsiként, sprintben közlekedés helyett majd álló helyzetben, ám a rá jellemző hatalmas lelkesedéssel mutatja meg, miként kell a labdát okosan megtartva szervezett, fegyelmezett futballra törekedni. 

A sorstündér szereti ezt a férfit. Figyel rá, óvja és félti. Érzékeli az alázatot, ahogy a sportághoz viszonyul és értékeli, ha a pályán van, megalkuvás nélkül zakatol, de úgy ám, mintha a meccsnek, a gyakorlásnak sohasem lenne vége, pedig a mérkőzésnek mindig vége van – de a karrier még tart, s ha kettejükön múlik, még hosszú-hosszú évekig. 

fazakas_geza_portre.jpgTeljesen rendben volt a terheléses vizsgálat, a pecsétes papírt is megkaptam, mi több, már az edzéseket is elkezdtem – adott helyzetjelentést a februári eseményről FAZAKAS GÉZA, a Vác FC labdarúgója. – Ezúton is szeretném megköszönni a klubnak, hogy végig mellettem állt!

Talán ez a természetes – vagy legalábbis ez volna a követendő, csakhogy ritka mifelénk ez manapság, hiszen számtalan helyről hallani, különféle NB III-as társulatok háza tájáról, hogy az előzetes megállapodások, az ígéretek a kialkudott prémiumokról, egyszóval az alapvető emberi tényezők – a, mint adott szó, b, mint becsület – már mit sem számítanak, mit sem érnek. Jóllehet, az egészség a legfontosabb, így nem alaptalan a felvetés: hogy van, egyáltalán mikor térhet vissza a pályára? 

fazakasgeza_portre.jpgAlapvetően jól érzem magam a hétköznapokban és a tréningeken is, köszönöm – felelte FAZAKAS GÉZA. – Három, maximum négy hét, véleményem szerint, de nyilván a szakmai stáb dönti el, mikor számít rám, ám egy pillanatig sem sértődök meg azon, ha éppen azzal tudom segíteni a csapatot, ha a végén állok be akár az eredmény megtartására céljából.

Mit is lehet ehhez hozzáfűzni? A nagyszerű mentalitású sportember tartsa meg az eredményt, hiszen hogy is szól a mondás? Minden jó, ha a vége jó. 

csank.jpgMenekülés a veszélyzónából Fazakas Géza felépülése mellett mostanság másnak is örvendhetnek a Vác FC szimpatizánsai. Egy hete a Paksi FC II.-t győzte le 2–1-re hazai környezetben Csank János együttese, míg március első vasárnapján a Dabas-Gyón otthonában vizitáltak a Duna-partiak. A házigazda jelen állás szerint közelebb van a „megye-egyhez”, mint a harmadik vonalhoz, csakhogy egyrészt sok van még hátra a bajnokságból, másrészt a télen alaposan megerősítette keretét a Dabas-Gyón. Az NB III, Közép-csoport 24. fordulójában a vendéglátó színeiben három korábbi stabil váci labdarúgó jutott szóhoz, hiszen a kapus Tajti Norbert mellett Albert Ádám és Gulyás Máté is a kezdőcsapatban kapott helyet. A fiatalos lendület ezen a napon többet ért, mint a tapasztalat, lévén a látogató Tölgyes Ádám második félidei találatával elvitte a három pontot egyik legnagyobb vetélytársa otthonából (0–1), így a jövő heti 25. játéknapot a Dabas-Gyón 21 ponttal a 17. helyről, míg a Vác 24 egységgel a 16. pozícióból várhatja.   

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2917773762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása