PONYVALEGÉNY

Lisztes, Szűcs, Gera, Pintér és Varga sem segített a Fradinak

Megelevenedő múlt zöld-fehérben: az FTC II.-ben szereplő tehetséges ifjak a továbbra is veretlen Kozármislenytől szenvedtek nagykülönbségű kudarcot

2021. szeptember 04. - Horváth M. Attila

ftc.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngKOZÁRMISLENY–FERENCVÁROS II. 4–0 » Teret adni a talentumoknak. Nem kérdés, van olyan labdarúgója a Ferencváros utánpótlásának, aki sokra viheti, igaz, az NB III, Közép-csoport 6. fordulójában ebből nem sok minden köszönt vissza.

Miközben annak idején Varga Zoltánért, Szűcs Lajosért, Szűcs Mihályért, Pintér Attiláért, Lisztes Krisztiánért vagy éppen Gera Zoltánért lelkesedtek a Ferencváros hívei, a „fakó” meccseit látogatók is belebotolhatnak hasonló vezetéknevekbe. És ez nem vicc, tudniillik a Fradi második számú csapatának manapság is van Lisztes Krisztiánja, ám a többieknél a keresztnév nem stimmel, bár kétségkívül jól hangzik, ha a főváros IX. kerületében valaki a Varga (Stefan), Szűcs (Adrián), Pintér (Dániel) vagy éppen Gera (Zalán) névre hallgat. 

A magyar válogatott mérkőzései miatt kivételesen szombatra áttett 6. fordulóban a mindezidáig veretlen, a nyáron edzőcserén áteső és immár Aczél Zoltán által trenírozott Kozármisleny fogadta az FTC II.-t, csakhogy a házigazda szombat este alig félóra alatt elrendezte a három pont sorsát, ugyanis Vajda Roland korai találatát Hampuk Ádám három minutum alatt még kettővel megtoldotta. Háromgólos hátrányból márpedig nehéz visszakapaszkodni, a Ferencváros II.-nek mindez olyannyira nem sikerült, hogy közvetlenül a szünet után Szabó Dominik beállította a 4–0-s végeredményt. 

Aczél Zoltán csapataira leginkább mindig is az volt jellemző, hogy a hátsó alakzat kevésszer kapitulál, a jelenlegi évadban viszont feltűnő, hogy eddig az FC Dabassal – amelynek anno labdarúgója és játékos-edzője is volt – holtversenyben társulata szerezte a legtöbb találatot, összesen tizenhatot. Ám nagy különbség, hogy a Bücs Zsolt trenírozta Pest megyeiekkel ellentétben a mislenyiek még veretlenek, amit a mezőny tagjai közül már csupán az éllovas Dunaújváros tagjai mondhatnak el magukról.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2816680042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása