PONYVALEGÉNY

FC Dabas: korábbi Vasas-kapus pótolhatja a Kecskemétre távozó Kersák Rolandot

A rutinos Rábold Richárd is Bücs Zsolt együttesében folytatja, miközben a Bugyi SE-hez távoztak a sokra hivatott Kucsván-testvérek

2021. július 23. - Horváth M. Attila

p9230057.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngDABAS » Zajlik az élet az NB III, Közép-csoport legutóbbi bronzérmesének háza táján: a nyáron Kecskemétre visszatérő Szabó István helyett immár Bücs Zsolt felel a szakmai munkáért, mint ahogy a játékoskeretben is történtek változások.

Fővárosi fellépéssel készül az alig egy hét múlva esedékes bajnoki rajtra az FC Dabas – amely az augusztus 1-jén esedékes nyitányon a Rákosmentét látja vendégül –, ugyanis vasárnap délután az immár nem az előző szezonban remek munkát végző Céró Bálint, hanem a felnőtt edzői karrierjében hosszabb szünetet tartó Buzsáky Ákos által felkészített BVSC-Zugló otthonában vizitál. 

A látogatók szakvezetője, a labdarúgóként Malajziában is megforduló népszerű „Bübü” alighanem az általa ideálisnak vélt kezdőcsapatnak szavaz bizalmat az első perctől kezdve, így minden valószínűség szerint Hermány Bencével, a Ferencváros és a Vasas korábbi kapusával kezdődik a Pest megyei gárda összeállítása, akinek a Kecskemétre távozó, nem mellékesen a Foci a köbön Kapuskérdések rovatában szintén bemutatott Kersák Rolandot kell pótolnia. Utóbbival kapcsolatban érdekesség, hogy a több mint másfél esztendeje megjelent anyagban az egyik felvetésre („Amit el szeretnék érni öt éven belül: Az NB II-ben védeni.”) olyan válasz érkezett, ami (kesztyűs) kézzel fogható közelségbe került, azaz könnyedén megvalósulhat, hiszen a Bács-Kiskun megyeiek az első augusztusi vasárnapon a másodosztály újoncaként mutathatják meg magukat. 

Az FC Dabasban folytatja karrierjét a Monorról érkező Maka Alex, miként a korábban Vácon és Soroksáron is futballozó Rábold Richárd szintúgy segítségére lehet a társulatnak. Nem csupán Kersák Roland, hanem Marsa Levente is korábbi dabasi edzője, Szabó István keze alatt pallérozódhat Kecskeméten, Vladul Stefan azonban nem követte társait (pedig van KTE-s kötődése), ugyanis a Kazincbarcika labdarúgója lett. 

Szólni kell két fiatalemberről is, akik ugyan az NB III-as csapat ajtaján csupán dörömböltek, de amikor bizonyítási lehetőséget kaptak, nem vallottak szégyent. A korábbi kiváló örkényi labdarúgó, az edzőként is sikereket elérő Kucsván István fiairól, Martinról és Milánról van szó, akik a nagy terveket szövögető, ám „csak” a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában szereplő, a nyáron edzőváltáson áteső Bugyi SE-nél próbálnak kiteljesedni.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7916636730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása