PONYVALEGÉNY

Görög-góllal nyert a Székely-csapat az afrikai hőségben

Barátok közt: Székely Tibor egykori szigetszentmiklósi és szombathelyi kollégája, Aczél Zoltán ellen meccselt

2024. július 14. - Horváth M. Attila

szekelytibor_sztku19.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngKAPOSVÁR–PÉCSI MFC 1–0 | Az első félidő hajrájában a héten Dunaföldvárról szerződtetett Görög Gergő akciógóljával – a Paksi FC-ben pallérozódó, az NB I-ben is bemutatkozó fedezet tizenkét méteres lövéssel vette be Helesfay Donát hálóját – szerzett vezetést az NB III-as házigazda, amely szombat délelőtt az NB II-ből kizuhanó mecsekaljaiakat fogadta felkészülési mérkőzésen és győzte le ezzel a találattal. 

Mind a mai napig a barátomnak, mentoromnak és kollégámnak tekintem, mivel nagyon sokat tanultam Zolitól. Hallatlanul várom azt a napot, amikor ki lesz mondva és le lesz írva, hogy felmentették őt és újra dolgozhat. Nagyon rossz volt ezt az egészet megélni, mert ismerem őt. Ezt senkinek nem kívánom, de azt a mai napig nem értem, miért így kellett történnie? Ezt nem fogom elfelejteni én sem, ám várom, hogy visszatérjen a labdarúgás vérkeringésébe.  

aczel_zoltan_pmfc.jpgSzékely Tibor nyilatkozta mindezt idestova egy évtizede. Akiről szó van: Aczél Zoltán, aki az előző évadban valóságos csodacsapatot faragott a Kozármislenyből, ám a tűzforró nyár már Pécsen találta. A Mecsekalján, ahol játékosként is megfordult. Mert az ötvenes évei B oldalán járó szakember szerencsére újra dolgozhat – a korábbi 2-szeres válogatott futballista sosem tagadta, a futballhoz ért a legjobban –, ám Szombathely a fentiek miatt nem csupán rossz emlékként élhet mindkét szakemberben, hiszen immár sokkal többről van szó. A 105 éves, patinás Haladás eltűnik, lekúszik a futballtérképről, megszűnik létezni, így az elkövetkező időszakban Vas megyében gyakran lejátszhatják Koncz Zsuzsa örökérvényű muzsikáját: Miért hagytuk, hogy így legyen?   

A nem csupán Szombathelyen, de előtte fél évig Szigetszentmiklóson is együtt dolgozó páros tagjai nagyszerűen megértették egymást, ami nem véletlen, hiszen hasonló nézeteket vallanak a futballról, ám ezúttal nem együtt meccseltek. Az első felvonás az SZTK-nál 2015 március közepéig maradó Székely Tibor számára sikerült jobban – akivel kapcsolatban személyes szál: nem titok, a(z akkor még létező) Pest megyei egyesülettől való az ismeretség, ám a klub edzői közül egyedül vele maradt meg a magázódás a kölcsönös tisztelet jegyében, miközben a sok siker felidézése mellett olyan hálátlan témával kapcsolatban nyílt meg és beszélt őszintén, amiről egyáltalán nem szokás –, ám jó esély kínálkozik arra, hogy Aczél Zoltán élesben vághat vissza jóbarátjának, ugyanis a Rákóczi és a PMFC alighanem azonos NB III-as csoportban versenyez majd a 2024/2025-ös bajnoki szezonban.     

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7318446265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása