PONYVALEGÉNY

NB II-es osztályozók: nem egyértelmű a másodvonalbeliek sikere

A BVSC és az Iváncsa sem esélytelen, miként a Veszprém is meglepheti riválisát

2023. május 24. - Horváth M. Attila

p8010029.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette és kedd délután nyilvánosságra is hozta az NB II-es osztályozók sorsolását. Az első mérkőzésekre május 28-án, vasárnap 17:30-kor, a visszavágókra június 4-én, ugyancsak vasárnap 17 órakor kerül sor.  

11309.jpg10993.jpgAz elmúlt hetek formáját tekintve az NB III Közép-csoportját megnyerő, a Ferencvárost a Magyar Kupától elbúcsúztató Iváncsa járt a legrosszabbul, ugyanis Tóth András csapata a három diadalt is felmutató Kozármislenyt kapta. Érdekesség, hogy mindkét gárda szakvezetője egykori válogatott labdarúgó, ugyanis amíg a Fejér megyeieket felkészítő szakember 5-ször, addig Márton Gábor 21-szer lépett pályára meggypiros mezben. Az feltétlenül az iváncsaiak malmára hajthatja a vízet, hogy náluk van a több rutinos futballista, ami egy kétfelvonásos párharcot alapjaiban határozhat meg. Amennyiben a Kozármisleny az odavágón nem nyer magabiztosan, bajba kerülhet a második meccsen.  

11554.png3980.gifEgy percen múlott, hogy nem a szinte végig az élen álló Tatabánya örülhetett az NB III Nyugati csoport lefújását követően, a sors furcsa fintoraként ugyanis Veszprém–Tatabánya találkozóra került sor az utolsó, 38. fordulóban. Kilencvenöt minutum után még a Tatabánya vezetett 2–1-re, így bajnoknak volt tekinthető, aztán érkezett a kilencvenhatodik, no meg Bartusz Dániel, és a 2–2 azt jelentette, a VLS kiénekelte a sajtot a Gyürki Gergely edzette egykori Bányász szájából. A veszprémi hős tizenegy hónappal ezelőtt még azt nyilatkozta az Életpálya címet viselő rovatunkban, hogy az éremszerzés még kimaradt a karrierjéből – egészen idáig. A legnemesebb medália után azonban rázós kétszer kilencven perc vár a Veszprémre, amely a Nyíregyháza Spartacusszal küzdhet az NB II-ért. Valami nem stimmelt a Szparinál egész évben, ám ha a társaság összeszedi magát, egyéniségei révén könnyedén érvényesítheti a papírformát, de mivel pocsék formában van, a veszprémieknek lesz sanszuk – kérdés, élnek-e vele.  

13762.png12687.pngAkik edzőként leírták, rosszul tették. Az ősújpesti Urbán Flórián által űzött-hajtott BVSC-Zugló ellentmondást nem tűrően, 32 győzelemmel és 6 döntetlennel, 102 pontot bezsebelve, 101 gólt szerezve, veretlenül (!) ért fel a csúcsra az NB III Keleti csoportjában. A Szentlőrinc verhető ellenfélnek tűnik, ám a 180 perc feladványa az lehet, a fővárosiak mennyiben tudják azt a domináló futballt hozni, amivel a harmadik vonalban eredményesek voltak, avagy megfordítva a felvetést: amíg az NB III-ban a vetélytársak úgymond alkalmazkodtak a BVSC-hez, addig benne van a pakliban, hogy ezt a szívességet nem teszi meg a Szentlőrinc. A több kipróbált harcos így is a XIV. kerületiek javára billentené a mérleg nyelvét, de ezt a pályán is bizonyítani kell – harminckilencedik, illetve negyvenedik alkalommal is.  

Az NB II-es osztályozók programja 

 Május 28., vasárnap, 17.30:  Kozármisleny–Iváncsa (Kozármisleny), Veszprém–Nyíregyháza Spartacus (Ajka, Városi Sportcentrum), BVSC-Zugló–Szentlőrinc (Budapest, Szőnyi út) 

 Június 4., vasárnap, 17.00:  Iváncsa–Kozármisleny (Iváncsa), Nyíregyháza Spartacus–Veszprém (Kisvárda, Várkerti Stadion), Szentlőrinc–BVSC-Zugló (Szentlőrinc) 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8818131188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása