PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Urbán Pál: „Szeretnénk javítani az idén, de nem lett kimondva, hogy a bajnoki cím a cél”

A kiskunfélegyházi futballista korábbi csapatát, a Kecskeméti LC-t kiütötte a jelenlegi, ám az egykor a KTE-ben, Dunaújvárosban, Soroksáron és Cegléden is szereplő sportember elégedett lenne a dobogós helyezéssel

2024. szeptember 05. - Horváth M. Attila

p8180014_urban_pal_1.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngKISKUNFÉLEGYHÁZA | A harmadik gól volt az övé. Akkor már 2–0-ra vezetett a hazai környezetben nagy kedvvel futballozó házigazda a Kecskeméti LC ellen a Bács-Kiskun megyei I. osztály 2. fordulójában, amikor egy szöglet után a korábbi KLC-tag, Urbán Pál betalált. Persze nem csupán ezen múlott, ugyanis a huszonhat perc alatt triplázó Oldal Tibor vezérletével a vendéglátó 5–0-ra kiütötte jobb sorsra érdemes vetélytársát. 

urban_pal_foto_kesporthu.jpgponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgAmi másnak csak szimpla bajnoki, önnek aligha, hiszen Kecskemét kapcsán nemcsak a városhoz, hanem a klubhoz is van „némi” köze. Presztízsmeccset jelent, ha a KLC ellen méretheti meg magát? Kérdezem ezt úgy, hogy tudom, alapvetően a KLC nem a KTE, de ugye, mégiscsak városi csapat, méghozzá olyan, amely nem egy vagy két éve alakult. 

Ahhoz, hogy erre a kérdésre válaszoljak, eléggé régre kell visszamenni az időben, több tíz évet is, egészen gyerekkoromig, hiszen a kapcsolatom ott kezdődött a KLC-vel – indította a honlapunknak adott interjúját Urbán Pál, a Bács-Kiskun megyei I. osztályban két játéknap után három ponttal a 7. helyen állomásozó Kiskunfélegyháza 35 esztendős egykori NB I-es labdarúgója, az együttes egyik legtapasztaltabb tagja. – Kisgyerekként is jó pár évet fociztam az egyesület utánpótlásában, majd felnőtt pályafutásom során, amikor a KTE-t kizárták az NB I-ből, akkor elsők között jöttem vissza Kecskemétre játszani. Ez a következő kapcsolódási pontom a KLC-vel. Nemcsak gyerekként, de felnőttként is játszottam a klub színeiben, így igen, elmondhatjuk, hogy presztízsmeccset jelent. Ez szerintem alapvetően mindig igaz, ha egy játékos a volt csapata ellen lép pályára. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgAnnyira pofonegyszerű találkozó volt, amennyire az eredményből kitűnik? 

Aki csak az eredményt nézi, az azt gondolhatja, hogy ez egy sima mérkőzés volt. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a KLC ellen mindig nehéz játszani, amely nagyon zártan és jól védekezik. Az elmúlt években is rendre megnehezítette a dolgunkat, mint ahogy most is nehéz volt feltörni a riválisunkat, azonban az idei évre nagyon megfiatalodtak, talán a rutin az, ami hiányzik a játékukból és ez döntőnek bizonyult.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgFel tudná idézni a 34. perc eseményét? 

Szögletet rúgtunk a jobb oldalról, amit elsőre tisztázni tudtak a védők, másodszorra már jól jött be félmagasan a labda és a 11-es pont magasságában engem talált meg, viszonylag üresen, amit kapásból sikerült a kapuba juttatnom.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgAz aranyéremért küzdenek vagy erről nem volt szó? 

Az elmúlt szezon nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük. Nálunk is sok változás történt a csapatban, eléggé megfiatalodott a keret. Szeretnénk javítani az idén, de nem lett kimondva, hogy a bajnoki cím a cél. Viszont minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy szeretnénk megnyerni. Hogy ebből mennyit sikerül a szezon során, az majd kiderül. Két forduló után nehéz bármit is mondani az erőviszonyokról, de azt gondolom, hogy idén is öt-hat csapat harcban lehet a bajnoki címért. Magunktól azt várom, hogy a dobogóra sikerül odaérni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6718485019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása