PONYVALEGÉNY

Korábbi NB I-es gólkirály Mezőörsön

Jóllehet, többek között Vadász Viktor és Vayer Gábor is távozott az Amatőr Kupa-döntős Győr-Moson-Sopron megyei társulattól, a cél idén is ugyanaz: bajnokságot nyerni és az NB III-ba jutni

2024. augusztus 26. - Horváth M. Attila

p1080539_vadasz_viktor.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngMEZŐÖRS | Látszólag minden a legnagyobb rendben. Kettőből két bajnokin aratott diadalt a társulat, míg a Magyar Kupa 2. fordulójában az Abda ellen immár a korábbi élvonalbeli gólkirállyal a soraiban nyert 2–0-ra az Amatőr Kupa-döntős csapat.  

Elszúrták. Nem kicsit, nagyon. Tulajdonképpen az egész évadot, és ez még akkor is igaz, ha az Amatőr Kupa fináléjába való kerülés is valamiféle rang, de idén áprilisban a szebb futballt nem, csak az eredményesebbet játszotta az Unione a Hungária körúton – ami a Mezőörs dicsérete –, ám hogy a Győr-Moson-Sopron megyei élvonalat miként nem sikerült megnyernie a volt élvonalbeli, illetve NB-s futballistákkal teletűzdelt brigádnak, arra a választ talán még ma is keresik Mezőörsön.   

Az előző évad persze már a múlt része, ám azt azért nem árt megjegyezni, valóságos nagytakarítás zajlott a klubházban, de fogalmazhatunk úgy is, hogy néhányan az elért eredményeknek köszönhetően a távozás rögös útjára léptek. Már nem tartozik az egyesület kötelékéhez a 47 (!) évesen is elnyűhetetlen Vayer Gábor, aki az osztrák Podersdorf közönségét boldogíthatja a góljaival és megmozdulásaival, mint ahogy nincs már a csapatnál az ugyancsak volt NB I-es kiválóság, a védőként és középpályásként is bevethető Vadász Viktor sem, aki az ugyancsak Győr-Moson-Sopron megyei élvonalba besorolt DAC Nádorváros labdarúgója lett a nyáron. Van viszont Simon Attilája a Mezőörsnek: a 41 éves futballistáról legyen elég csupán annyi, hogy 2014-ben az NB I gólkirálya lett, többek között az ilyen és ehhez hasonló pimasz találatoknak köszönhetően – nézzék csak!       

Mezőörsön mindeközben úgy gondolkodnak, a tabellával kapcsolatban javasolnák ugyanezt a nemes ellenfeleknek május végén, június elején, hiszen ha így alakul, akkor nem csak látszólag lesz minden a lehető legnagyobb rendben.  

 Nem csupán ketten távoztak  Érdemes megjegyezni, hogy nem csupán Vayer Gábor és Vadász Viktor lépett a távozás útjára a nyáron Mezőörsön, ugyanis Kelemen Márk Kapuváron kezdett új (futball)életet, Simon Milán Ausztria, azon belül is Oslip felé vette az irányt, Proceller Dominik és Proceller Krisztián Bábolnán folytatja karrierjét, míg Puzsoma Lajos Ászáron írt alá. Miközben napokon belül kiderülhet, hogy a felsorolásunk még közel sem teljes...

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2818473271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása