PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Gazdik Dániel: „Az öltözőben mindig baráti légkör uralkodik, nincs széthúzás”

A Budapest-bajnokság I. osztály múlt hétvégi Unione–REAC rangadóján győztes gólt szerző középpályás szerint a játék képe alapján ikszes meccset vívtak, de nem érdemtelenül tartották otthon a három pontot

2023. március 09. - Horváth M. Attila

gazdik_daniel.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngUNIONE–REAC 1–0 | Javított a másfél héttel ezelőtti botlása után a házigazda, amely a Budapest-bajnokság I. osztály 18. fordulójának rangadóján a 92. percben elért találattal szerezte meg a győzelmet, így már öt pont az előnye a második helyezett Budafoki MTE II. előtt.

Megnyeri a derbit az Unione? A hosszabbításhoz közeledve már nem sokan fogadtak volna arra, hogy megrezdül valamelyik háló, ám akkor történt valami. Hogy mi? Szabad a Gazdik? Naná, hogy gól lett a vége. 

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgEldőlt az aranyérem sorsa?

Természetesen nem dőlt el, még tizenkét forduló van hátra és a vesztett pontok tekintetében csak két pont az előnyünk a Budafokkal szemben – indította a honlapunknak adott interjúját Gazdik Dániel, a Budapest-bajnokság I. osztályának éllovasa, az Unione FC 19 éves kiválósága, aki utánpótláskorú labdarúgóként az Újbuda TC-ben, a Dalnoki Akadémián, a Honvédban, a Goldballban és a III. Kerületi TVE-ben is megfordult, és aki társaival együtt már a péntek este 19:45-kor kezdődő, Kollár Zsolt által felkészített Testvériség-Újpalota elleni idegenbeli bajnokira készül. – Nagyon fontosak lesznek a hasonló rangadók, a „hatpontos” mérkőzések, véleményem szerint legfőképpen ez fogja eldönteni a bajnoki cím sorsát.       

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgÉrt már el pályafutása során ennél fontosabb találatot?

Alapvetően kevés gólt szerzek, mivel az utolsó ifista éveimben belső védőt, jelenleg pedig védekező középpályást játszom, tehát nem a legfőbb feladatom a gólszerzés. Volt néhány fontosabb találatom, de egyértelműen ezt raknám első helyre, nagyon jó érzés volt az utolsó utáni pillanatban egy ilyen fontos mérkőzésen megszerezni a csapatnak a három pontot. 

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgA pohár félig üres vagy félig tele? Hiszen alig másfél hete a Szabadkikötővel „csak” 0-0-t játszottak, ezúttal viszont a nagy rivális REAC-ot győzték le a lehető legminimálisabb különbséggel úgy, hogy gólt sem kaptak.

Érzésem szerint inkább félig tele. Sajnos a Szabadkikötő ellen kimaradtak a helyzetek, viszont sikerült azt a meccset a hátunk mögött hagyni és javítani. 

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgA rákospalotaiak ellen teljes mértékben megérdemelt diadalt arattak?

A meccs első húsz percében ők domináltak, több gólt is szerezhettek volna, utána viszont a mi kezünkbe került az irányítás és előttünk adódtak helyzetek. A játék képét tekintve talán inkább ikszes meccs volt, de nem mondanám, hogy ne érdemeltük volna meg a győzelmet. 

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgMi a titkuk? Az világos, hogy megannyi nagynevű és nagyszerű labdarúgó alkotja az Unione keretét, de a világ futballjában számtalan példa mutatja, hogy a sok jó játékos még nem feltétlenül jelent remek gárdát.

Több dolgot is említenék, elsősorban a csapatösszhangot. Az öltözőben mindig baráti légkör uralkodik, nincs széthúzás, ez is sokat segít abban, hogy a pályán csapatként tudjunk működni. Ezen kívül kifejezetten jó a fiatalok, illetve a rutinosabb játékosok aránya, így megvan a kellő lendület, technikai képzettség, illetve labdabiztosság is a meccseken. Végül, amit itt tapasztaltam az elmúlt másfél évben, az az, hogy mindenki győztes típusú. Végső soron csak az számít, hogy legalább egy góllal többet rúgjunk, mint az ellenfél, mindegy, milyen játékkal vagy milyen meccsen, de valahogy meg kell szerezni a három pontot, ez az első!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4418068316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása