PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: SOMOGYVÁRI LILI, a Dunaújváros vízilabdázója

A Magyar Kupában már teljesítette a DFVE a tervet, ám a francia Mulhouse elleni idegenbeli BL-meccset mielőbb elfelejtené a társulat saját nevelésű pólósa

2024. március 17. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Somogyvári Lili, a női vízilabda OB I alapszakaszában 13 mérkőzés után 21 ponttal a tabella 4. helyén álló Dunaújvárosi FVE saját nevelésű utánpótlás-válogatott játékosa osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

somogyvari_lili.jpgSIKER, ÉHSÉG  Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: A magyar bajnoki cím megszerzése, a Magyar Kupában a négybe kerülés. Ami mindebből megvalósult: Magyar Kupa 3. helyezés. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Kávé, süti. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Csapatvacsora, nincs konkrét.

FEKETELEVES  Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: Bajnokok Ligája csoportmeccs, a Mulhouse ellen, idegenben. (Tavaly októberben, a BL 2. fordulójában az újvárosiak ötméteresekkel 18–16-os vereséget szenvedtek Franciaországban – a szerző) Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: A Szentes elleni idegenbeli meccs. (2023. október 4-én, a bajnokság 1. fordulójában az egyaránt 3-3 gólig jutó Garda Krisztina és Szabó Nikolett vezérletével a DFVE 12–7-es diadallal kezdte a szezont, Somogyvári Lili nem volt eredményes – a szerző) Étel, amire gondolni sem tudok: Vadhús. Ital, amit sohasem iszom: Tonic.

somogyvari_lili_duolhu.jpgASZTAL, TÁRSASÁG  Az ideális reggeli: Melegszendvics. Az ideális ebéd: Sushi. Az ideális vacsora: Töltött káposzta tejföllel. Az ideális desszert: Macaron.

KOCCINTÓ  Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: A Fradi elleni idegenbeli derbi. A 2023/2024-es évadbeli legjobb meccsem: Magyar Kupa elődöntő a Fradi ellen. (2023. november 10-én az FTC-Telekom Waterpolo az egyaránt triplázó Gurisatti Gréta és Leimeter Dóra vezérletével 11–7-re győzött a négy találatig jutó Garda Krisztina által űzött-hajtott Dunaújváros ellen, Somogyvári Lili egy gólig jutott – a szerző) Ha ital, akkor...: Malibu cola vagy Shanky's Whip cola.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2218356383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása