PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: BÓBIS BOTOND, a Szegedi VE vízilabdázója

A nemzetközi porondra hajtanak: „Az alapszakasz után bejutottunk a nyolcba, így az elvárást teljesítettük, de nem szeretnénk itt megállni”

2023. december 07. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Bóbis Botond, a vízilabda OB I-alapszakaszában 13 forduló után 18 ponttal a tabella 8. helyén álló Szegedi Vízilabda Egylet utánpótlás-válogatott játékosa.

bobis_botond_bal.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Családi kötődésem van a sportághoz, igy anélkül szerettem bele, hogy tudtam volna róla. Természetes volt, hogy lent vagyok az uszodában, igy sosem éltem meg teherként.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Hála Istennek, sok jó élményem van, de a csengtui Universiadét és a szombathelyi ifi világbajnokságot emelném ki, mint legnagyobbat.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: A sportágunk tele van példaképekkel, így nehéz lenne bárkit kiemelni. Különböző életszakaszban különböző embereket tartottam nagyra, ezt persze befolyásolta a személyes ismertség is. A korábbi és jelenlegi edzőimet szinte kivétel nélkül nagyra tartom.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Természetesen a mindenkori csapattársaim, anélkül nem is tudnánk egymásért harcolni, hogy ne lennénk jóban. Ugyanakkor szoros barátságok fűznek más csapatban játszókhoz is, de igazságtalan lenne bárkit is név szerint megnevezni.

bobis_botond_portre.jpg• Szezonbeli emlékezetes esemény: Nagyon furcsa sorsolásunk volt az idei szezonban, az első hat fordulóban a legjobb csapatokkal játszottunk, nem tudtunk bravúrt elérni és még pont nélkül álltunk, így az első, Szentes elleni győzelmünket emelném ki, ahol átszakadt a gát. (2023. október 21-én, a 7. fordulóban, hazai környezetben 9–7-re nyert a Szeged, Bóbis Botond nem volt eredményes – a szerző) Valamint az utolsó, Eger elleni idegenbeli találkozónkat, azt pedig azért, mert a Szeged tíz éve nem nyert előttünk Egerben. (2023. december 2-án, a 13. fordulóban, a Bitskey Aladár Uszodában 13–10-es diadalt arattak az első etapot elveszítő, ám a hátralévő három negyedet megnyerő szegediek, Bóbis Botond két gólt szerzett – a szerző)

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: Az alapszakasz után bejutottunk a nyolcba, így az elvárást teljesítettük, de nem szeretnénk itt megállni. Megcélozzuk a nemzetközi kupaindulásra feljogosító helyek egyikét!

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Szeretném kihozni magamból a maximumot, mindenképpen egy topcsapatban játszani. Valamint vágyálomként természetesen a válogatottban való bemutatkozás.

• Amelyik sportot még kedvelem: Főleg a labdajátékokat követem.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Kedvenc hobbim a horgászat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5918276189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása