PONYVALEGÉNY

Profi futballra felkészülni: folytatódik az NB I

Egy mérkőzéssel péntek este megkezdődik a magyar élvonal tavaszi idénye

2024. február 02. - Horváth M. Attila

labdarugas_kuznyecov-szergej-dvtk.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Az MTK–Újpest találkozóval már ma folytatódik az úgynevezett professzionális bajnokság – hiszen pénteken, szombaton és vasárnap rendezik az NB I 18. fordulóját. Úgynevezett, merthogy aligha van még egy olyan hely a világon, ahol néhány nappal a rajt előtt köszönnek el az elvei mellett eddig is egyértelműen kitartó szakvezetőtől. Diósgyőrben ez is megtörtént.

Tizenhét gól garantálva. Persze, csak ha a múltból indulunk ki, ugyanis az élvonal 7. fordulójában ennyi találat született, márpedig a szeptember végén lejátszott bajnokik visszavágóira az előttünk álló órákban és napokban kerül sor. A fővárosi, csak nevében és a múltban létező rangadó – lévén a hatodik fogadja a kilencediket – eltörpül a Diósgyőrben történtek mellett, ahol a hírek szerint Kuznyecov Szergejnek azért kellett mennie azonnali hatállyal, mert esze ágában sem volt a fiatalokat úgymond kötelezően játszatni, hogy a központi bevételtől ne essen el a DVTK. Mindez csak azért különös, mert a szakember már az ősszel is kitartott amellett, hogy számára az eredményesség a legfontosabb. Egyesek a fejéhez vágják a saját imázs építését, mindazonáltal azt sem szabad elfelejteni, egy trénert mindig az eredmények minősítenek. A Diósgyőr 24 ponttal a hetedik, ami túlontúl nem megnyugtató, hiszen az út vezethet ennél lejjebb is... Hogy milyen volt a kommunikáció a vezetőség és a tréner között, abba felesleges is volna belemenni, a tények önmagukért beszélnek. Komoly helyen mindez nem történhetne meg, ám ha mégis, tizenhat fordulónyi érvet lehet felsorakoztatni, amikor mindezt bizonyítani is lehet. Mostantól övék a pálya...  

NB I, 18. forduló (zárójelben a kezdési időpont és az őszi eredmény): MTK Budapest–Újpest FC (február 2., péntek, 20:00; 2–0); Zalaegerszegi TE FC–Fehérvár (szombat, 12:15; 3–3); Kisvárda–Ferencváros (szombat, 15:00; 0–1); Debreceni VSC–Diósgyőri VTK (szombat, 17:30; 1–3); Mezőkövesd–Kecskemét (vasárnap, 15:00; 2–0); Paks–Puskás Akadémia (vasárnap, 17:30; 2–0)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1418317371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása