PONYVALEGÉNY

Tímár Krisztián presztízse: Kelet–Nyugat, gála nélkül, diadallal

A veretlen Nyíregyháza Spartacus legyőzte az ETO FC Győrt, ám a folytatás sem ígérkezik könnyűnek, újabb rangadó következik Soroksáron

2023. augusztus 25. - Horváth M. Attila

timar_krisztian_nyiregyhaza_eto.pngfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngNYÍREGYHÁZA | Öt forduló után már csupán négy veretlen csapat található az NB II mezőnyében, a listavezető Budafoki MTE, valamint a Pécsi MFC és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia mellett némi meglepetésre a Spartacus tagjainak nem kellett egyszer sem lehajtott fejjel az öltözőbe ballagniuk a 2023/2024-es szezonban. 

Mindez annak is köszönhető, hogy a nyáron a gárda élére kinevezett Tímár Krisztián remekül összerakta az előző évadban olykor szétesően futballozó, a kiesés szélére sodródó, másodosztályú tagságát csak osztályozón megtartó Nyíregyházát. A fiatal szakembernek alighanem némi elégtételt jelentett, hogy a legutóbbi játéknapon a jelenlegi társulata legyőzte az előzőt, hiszen a Szpari Novák Csanád, a csereként beállva góllal jeleskedő utánpótlás-válogatott védő, Alaxai Áron és Farkas Bendegúz találatával 3–2-re legyőzte a csupán Rodrigues Riquelme és Michal Skvarka által eredményes, nem mellékesen addig még veretlen ETO FC Győrt. A folytatás nem lesz könnyű, a 9 ponttal 7. helyezett nyírségiek ugyanis a 10 egységgel az 5. pozíciót elfoglaló Soroksár vendégei lesznek az NB II 6. fordulójában, augusztus 27-én, vasárnap délután fél hatkor. Ráadásul egykori csapattársával, a fővárosiakat 2017 óta irányító Lipcsei Péterrel meccsel, lévén a védő és a középpályás 2005 őszétől másfél szezonon át futballozott együtt a Ferencvárosban. És ha mindez még nem volna elegendő: a manapság is a kelet-magyarországiakat erősítő tapasztalt hátvéd, Gengeliczki Gergő 2016 és 2020 őszétől is volt másfél-másfél évadon át a Sori játékosa, aki vasárnap egy meccs erejéig visszatér a Haraszti útra, a Szamosi Mihály Sporttelepre.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3518200611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása