PONYVALEGÉNY

Vidéki fellegvárak vidám vasárnapja: 3–1-gyel bajnok a Nyíregyháza és a Békéscsaba

A Spartacus a Gyirmót ellen hazai pályán, míg a viharsarkiak Szolnokon biztosították be aranyérmüket három körrel a szezon vége előtt

2024. május 05. - Horváth M. Attila

bekescsaba_bajnokcsapat_foto_albert_istvan.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngNYÍREGYHÁZA | BÉKÉSCSABA | A tetemes előny május első vasárnapján érett be igazán. Az NB II-ben szereplő nyírségiek hátrányból fordítva győztek a Gyirmóttal szemben, míg a harmadosztályú Előre az egykor sokkal szebb napokat látott Szolnoki MÁV otthonában arattak egyaránt 3–1-es sikert. 

 Nyíregyháza Spartacus  Irány az élvonal!  Az NB II 31. fordulójában a Tímár Krisztián dirigálta Nyíregyháza Spartacus abban a tudatban fogadta a Tamási Zsolt irányította Gyirmót FC Győrt, hogyha nyer bármilyen különbséggel, matematikailag is megnyerte a bajnoki címet. Ehhez képest cefetül kezdett a Szpari, ugyanis a 2022/2023-as szezonban még a vendéglátó színeiben 23 bajnokin mindössze 1 gólig jutó Adamcsek Máté már a 4. percben jelezte, lehet, kár volt róla lemondani tavaly nyáron. Egyórányi futball után azonban gólokban is megmutatkozott a nyírségi akarat, Kovácsréti Márk négy minutumon belüli duplája és a kapus Hársfalvi András öngólja nem csupán azt jelentette, hogy a Nyíregyháza 3–1-re fordított és nyert, hanem azt is, hogy három körrel a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert a Pécsi MFC-t otthon ugyanilyen különbséggel legyűrő ETO FC Győrrel szemben, ugyanis amíg Gresó Mátyás és társai neve mellett 70 pont áll, addig a kisalföldieké mögött csupán 60.  

s6302152.JPG

 Békéscsaba  Visszatérés az NB II-be  A Csató Sándor edzette Békéscsaba 1912 Előre SE az NB III Dél-Keleti csoport 27. játéknapján Szolnokra látogatott, ahol csaknem két év után kezdődött bajnokin ismét Czinanó Áronnal a viharsarkiak összeállítása – a kapus legutóbb még az NB II-ben, 2022. április 24-én a Pécsi MFC otthonában 2–1-re megnyert összecsapáson állt a lécek között. A látogató Pintér Norbert találatával került előnybe a szünet előtt – érdekesség, hogy a futballista 2016 őszétől két szezonon át volt a MÁV játékosa, mi több, 59 bajnokin 8 találatig jutott –, ám bő egy órányi játék után Pelles Patrik egalizált. A hajrá azonban az Előréé volt – köszönhetően a jó cseréknek is: előbb Hulicsár Máté, majd Zádori Krisztián talált a hálóba. Amiben remire végeztek a felek, az a piros lapok száma, ugyanis amíg hazai részről Sitku László, addig a látogatótól Pusztai András jutott a kiállítás sorsára. Miután az üldöző Erzsébeti SMTK 2–1-re kikapott a kiesés elöl – a jelek szerint – sikeresen menekülő Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.-től, 13 pontra nőtt a lila-fehér és a piros-fehér alakulat közötti differencia, ami három játéknappal a vége előtt egyet jelent a Békéscsaba bajnoki címével. Tegyük hozzá: abszolút megérdemelten. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1418397397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása