PONYVALEGÉNY

A kedden és szombaton is 1–0-ra nyerő ETO FC Győr védője, Vincze Ádám: „Nagyszerű hetet hagytunk magunk mögött”

A kisalföldiek a Magyar Kupa 4. fordulójában hazai pályán az NB I-es Kecskemétet, míg az NB II 13. játéknapján vendégként a Dorogot múlták felül

2022. október 25. - Horváth M. Attila

timar_krisztian.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngGYŐR » Minden kétséget kizáróan a Ferencvárost felülmúló Iváncsa és a Siófokot búcsúztató ESMTK mellett az ETO érte el a legnagyobb bravúrt a Magyar Kupa 4. fordulójában, hiszen Tímár Krisztián együttese az élvonalban újoncként száguldozó Kecskemétet győzte le 1–0-ra. A kisalföldiek ráadásul a három, fentebb említett bravúrcsapat közül egyedüliként a hétvégi – Dorog ellen vívott NB II-es – bajnokin is nyerni tudtak, ugyancsak 1–0-ra. Az alábbiakban három szépreményű zöld-fehér labdarúgó, Lacza Alex, Tuboly Máté és Vincze Ádám segítségével idézzük fel az alakulat emlékezetes hetét. 

Létezik-e ennél szebb debütálás a kezdőcsapat tagjaként? Kanyaríthatna-e David Beckhamet idézően ennél szebb történetet a futball istene? 

lacza-alex_2022-08-17.jpgSzámomra nagyon nagy élmény volt ez a kupameccs, hiszen az első mérkőzésem volt az első csapatnál és egyből egy NB I-es együttes ellen sikerült bemutatkoznom – felelte honlapunk érdeklődésére LACZA ALEX, az ETO FC Győr mindössze 18 éves támadója, aki az NB III Nyugati csoportjába besorolt ETO Akadémia színeiben a jelenlegi szezonban nyolc bajnokin három gólt szerzett. – Nagyon jól éreztem magam a pályán, jó volt kicsit megízlelni, milyen egy magasabb szintű gárdában, illetve még magasabb osztályban szereplő alakulat ellen játszani. Nagyon motiváltak voltunk, sikerült végig koncentrálni a találkozóra és egy góllal megnyerni azt. A sorsolás? Örülök, hogy a Debreceni VSC-t kaptuk a következő fordulóra, nagyon jó mérkőzésnek nézünk elébe! 

Kiss Bence találatával már a 39. percben kialakult a végeredmény az elmúlt hét keddjén, márpedig a KTE ellen alaposan meg kellett küzdeni a bravúrért, ezt támasztják alá a kisalföldi középpályás szavai is. 

tuboly-mate_2022-08-17.jpgTudtuk, hogy jó formában lévő NB I-es gárda ellen kell jó teljesítményt nyújtanunk és jó eredményt elérnünk a kupamérkőzésünkön, ami sikerült is, és ez kétségkívül egy pozitív visszajelzés a részünkről – erősített rá a fentiekre TUBOLY MÁTÉ, az ETO FC Győr 18 esztendős fedezete, aki a 83. percben váltotta Vitális Milánt. – Ami még inkább pozitív, hogy jó játékkal sikerült abszolválni ezt, ami mindenképpen biztató a jövőre nézve. Jó érzés volt pályára lépni annak ellenére, hogy kevesebb idő állt a rendelkezésemre, hiszen a csapat sikere volt a fontos. A következő ellenfelünk egy szintén NB I-es, nagy múlttal rendelkező gárda lesz, amely ellen ugyancsak azzal a céllal lépünk pályára, hogy mindent megteszünk a győzelem érdekében. Személy szerint örülök, hogy magasabb osztályban lévő riválissal szemben kell megmutatni magunkat, mert mindig ez motivált. Egy jó hangulatú és tempójú mérkőzésre számítok, amely után szeretnénk továbbjutást ünnepelni.

A háttérmunka fontosságára hívta fel a figyelmet a győriek másik tehetsége, a Ferencváros korábbi kiváló középpályása, Vincze Ottó fia. 

vincze-adam_2022-08-17.jpgA keddi kupameccsről tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk, hiszen a Kecskemét az NB I-ben nagyszerűen teljesít és nagyon jó formában van – húzta alá VINCZE ÁDÁM, az ETO FC Győr 21 éves védője, aki megfordult Budaörsön, a Pápai Perutzban és Ménfőcsanakon is. – Felkészültünk belőlük, kielemeztük, melyek azok a pontok, ahol esetleg megfoghatjuk őket, és mik az erősségeik, amikre oda kell figyelnünk. Nagyon küzdelmes találkozó volt, de úgy érzem, hogy az első félidőben többnyire mi tudtuk nyomás alá helyezni a Kecskemétet és meg az első félidőben sikerült is előnyt szereznünk. A második játékrészben viszont fordult a kocka és inkább vetélytársunk volt az, aki kezdeményezett és beszorított minket, ám ennek ellenére is voltak veszélyes kontratámadásaink, amelyekből gólt, illetve gólokat szerezhettünk volna. Összességében olyan mérkőzés volt, amibe nagyon nagy munkát fektetett a csapat és végig tudta tartani az 1–0-s előnyt, ezzel kivívva a továbbjutást. 

Kedd után azonban szombaton is meccs várt Tímár Krisztián brigádjára, a Rába-partiak idegenben léptek fel az NB II 13 fordulójában. 

A Dorog elleni másabb fajta mérkőzés volt, hiszen egy bajnoki teljesen eltérő egy kupameccstől – fogalmazott egyértelműen VINCZE ÁDÁM. – Szintén felkészültünk vetélytársunkból és próbáltuk az egész találkozón a mi akaratunkat ráerőltetni az ellenfélre. Nehéz meccs volt, hiszen itt is, ott is alakultak ki helyzetek, de szerencsére el tudtuk kerülni azt, hogy gólt kapjunk és ennek köszönhetően a második félidőben sikerült megszereznünk a vezetést és ezzel kivívni a győzelmet.

Soha rosszabb hetet – vallhatják az ETO szurkolói, amivel egyetért a hétvégi kilencven perc során a cserék közé nevezett, ám pályára nem lépő hátvéd is. 

Igen, nagyszerű hetet hagytunk magunk mögött – tette hozzá VINCZE ÁDÁM, majd így folytatta: – Mindkét fontos mérkőzésünket megnyertük, és ami ennél is lényegesebb, hogy kapott gól nélkül tudtunk diadalmaskodni mindkét találkozón.

Az, hogy nem kapitulál a kisalföldiek hátsó alakzata, a pontvadászatban nem ritka, ugyanis az ETO időrendi sorrendben a Nyíregyháza Spartacus (1–0, otthon), a Soroksár (0–0, idegenben), a Tiszakécske (2–0, otthon), az Ajka (1–0, idegenben), a Kazincbarcika (0–0, idegenben) és legutóbb a Dorog (1–0, idegenben) ellen sem kapott gólt. Legközelebb, október 30-án, vasárnap délután a Békéscsaba látogat Győr-Moson-Sopron megyébe. A két vidéki társulat múltjában számtalan élvonalbeli összecsapás megtalálható, ezúttal azonban „csak” az NB II 14. játéknapján találkoznak a felek. Az ETO labdarúgói és szurkolói minden bizonnyal megelégednének egy újabb egygólos diadallal, egy nem izgalommentes meccsen „csak” egy visszatapsolt, déja vu-érzéssel átitatott 1–0-s sikerrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5717962842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása