PONYVALEGÉNY

Egykori játékosa és korábbi klubja ellen meccsel a Budafok edzője, Dajka László

A listavezető Nyíregyháza Spartacust fogadja a BMTE a Promontor utcában

2024. március 08. - Horváth M. Attila

p9190002_1.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Hat bajnoki óta nyeretlen az NB II-ben jelenleg kieső helyen álló Budafoki MTE, amelynél a jelek szerint az edzőváltás sem hozott pozitív fordulatot. Az Erős Gábor helyére kinevezett Dajka Lászlóval a kispadon előbb hazai környezetben a Csákvár (1–2), majd legutóbb idegenben az Aczél Zoltán dirigálta Kozármisleny (0–2) ellen maradt pont nélkül a BMTE, amely március 10-én, vasárnap 14 órakor a 24. forduló keretében a listavezetőt fogadja a Promontor utcában. 

Csak huszonnégy évet kell visszalapozni a históriás könyvekben. A helyszín a mindmáig hangulatos BKV Előre-pálya, a Sport utca, ahol a foglalkozásokat Dajka László tartotta, méghozzá nem csupán rutinos futballistáknak, hanem egy nyurga fiatalembernek, Tímár Krisztiánnak is. A légiósként Finnországot, Angliát és Vietnámot is megjáró 4-szeres válogatott védő útja az előttünk álló hétvégén is a fővárosba vezet, csak épp nem a VIII., hanem a XXII. kerületbe. A Szpari vele a fedélzeten lendületben van, a Soroksár elleni hétfői 1–1 ellenére is, amelynek szakvezetője nem lehet tekintettel a rivális kispadján ülő egykori 24-szeres válogatott futballistával meglévő közös múltra, nyernie kell, miközben a BMTE előtt sem áll más út, csak a győzelem. És ha mindez még nem volna elég az érzelmi töltetből, Dajka László 2017-ben volt a nyírségiek szakvezetője, mi több, bár a tréner szűkebb pátriája Rakamaz, idén április 29-én lesz hatvanöt esztendeje, hogy megszületett – Nyíregyházán.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8718348507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása