PONYVALEGÉNY

Dunaharaszti: korábbi kedvenc a kispadon, Simon Attila és Palásthy Dávid sem maradt

A Pest megyei I. osztályú bajnoki címről az egymást követő második évben is lecsúszó csapattól nemcsak Gálhidi György vezetőedző, hanem jó néhány meghatározó labdarúgó köszönt el

2022. július 17. - Horváth M. Attila

ughy_mark_p6100688.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDUNAHARASZTI » Amint az várható volt, az utolsó fordulóban elbukott bajnoki címnek lettek „áldozatai”, a DMTK új utakra lép a 2022/2023-as szezonban.

Az elátkozott csapat. Ha valaki venné a fáradtságot, reggeltől napestig körmölhetné a történeteket, hogy honnan, hová és meddig jutott a Dunaharaszti, amelynek nem jött össze az aranyérem – már megint nem. Vaskos szürke kötet lenne ebből, pedig lehetne valamiféle vidám aranyoldalak is, mellékletként tasakba adagolt konfettivel és összecsukható műanyag pezsgőspohárral – ám egyelőre csak a keserű ízvilág maradt. 

p4140015.JPGImmár Gálhidi György nélkül, merthogy a rutinos szakember Egyiptomban vállal feladatot, és mint a Bud Spencer által alakított Piedone felügyelő a hetvenes évek hasonló nevű nagy sikert arató mozifilmjében, keresi, kutatja a megoldást. Ezt tették a DMTK háza táján is, amelynek kispadján régi ismerőst köszönthetnek az új szezonban Ughy Márk személyében, akinek nem lesz ismeretlen sem a közeg, sem a lehetőség. Egyfelől a negyvenhatodik életévében járó korábbi futsalválogatott kiválóság 2009 és 2016 között összesen 127 bajnokit játszott az első csapat szerelésében – nem mellékesen 15 tétmeccset a második számú alakulatban is lehúzott –, másfelől játékos-edzőként már irányította a „fakót”. Jóllehet, önmagához és a keretéhez képest az elmúlt két évadban a DMTK „egy” is fakónak bizonyult, Ughy Márkot ismerve ezen minél előbb változtatni kíván. 

Ami tény: az újdonsült szakvezető biztosan nem számíthat a korábbi NB I-es gólkirályra, Simon Attilára – a rutinos, 39 esztendős csatár az NB III-as Egerben folytatja, ám akik netán az életkora miatt fanyalognának, az „asztalra letett” góltermést csinálják utána –, a balszerencsés „bajnoki döntővel” elköszönő kapus Palásthy Dávidra – a Fejér megyei I. osztályú, többek között Krajnc Balázst is foglalkoztató Kápolnásnyék cerberusa lesz a jövőben –, mint ahogy a Kenesei Krisztiánt a nyáron elveszítő Dunavarsányba tartó Horváth Gyulát és a DTE-hez visszatérő ifj. Hamar Istvánt is kénytelen lesz nélkülözni. És a felsorolás messze nem teljes, ahogy mondani szokás, folytatása következik… 

simon_attila_p1160021.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6317885273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása