PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: POKRÓCZ PÉTER, a Balmazújváros kézilabdázója

Növekvő étvágy: „A sport után a másik álmom, hogy egy olasz éttermet nyissak”

2024. január 08. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Pokrócz Péter, a kézilabda NB II D-csoportjában szereplő, 11 forduló után 10 ponttal a tabella 6. helyén álló Balmazújvárosi Kézilabda Klub játékosa.

pokrocz_peter_akcio.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Azért, mert amikor edzésen és meccsen vagyok, teljes mértékben szabadnak érzem magam. Napjaim fénypontja, amikor edzésen lehetek.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Amikor a Fraditól kaptam meghívást, hogy legyek a csapatuk tagja – fél évig játszottam velük. Remélem, még sok ilyen lehetőségem lesz. (Pokrócz Péter 2022 őszén volt az FTC I. osztályban szereplő U20-as alakulatának tagja, amelynek színeiben 9 bajnokin összesen 16 találatig jutott – a szerző)

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: És egyben a kedvenc játékosom, az Luc Abalo. Szàámomra nagyon motiváló, ahogy ő játszott. Nagyon sokat lehetett tanulni tőle, mind a játékot, mind a kitartást tekintve, ám sajnos ő már visszavonult.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Csapattársammal, Silling Péterrel vagyok a legjobb viszonyban, de a többiekkel és az edzőkkel is nagyon jó kapcsolatot ápolok, alkalmazkodó típus vagyok.

• Szezonbeli emlékezetes esemény: Az NB II D-csoportjának éllovasa ellen idegenben győzelmet arattunk. (2023. október 14-én, a bajnokság 5. fordulójában az Opus Tigáz Hajdúszoboszló otthonában úgy nyert a Balmazújvárosi KK 27–25-re, hogy a látogató már a szünetben is 13–12-re vezetett, Pokrócz Péter 4 találatig jutott – a szerző)

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: Az idei szezonban a saját és a csapatom célja, hogy feljussunk az NB II-ben a felsőházba, és az utána való minél jobb szereplés. Az Ifi I. osztályban pedig a fejlődés és tapasztalatszerzés az idei cél.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Legnagyobb célom és álmom, hogy pár éven belül egy profi ligában szereplő csapatban játszhassak és minél magasabb szintre emeljem a tudásom.

• Amelyik sportot még kedvelem: Nagyon szeretek még röplabdázni. Testnevelésórákon általában ezt játsszuk és a tanáromnak sikerült megszerettetnie velem.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Nagyon szeretek otthon főzni. A sport után a másik álmom, hogy egy olasz éttermet nyissak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3918298405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása