PONYVALEGÉNY

SPORTKARÁCSONY. Aki beavat a legszentebb ünnep rejtelmeibe: PÁDÁR ILDIKÓ, világbajnoki- és olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázó

„Párduc” a könyverdőben: az egykori beállósnak december utolsó napjai az olvasásról is szólnak, mert az év végi hajrában több ideje jut rá

2023. december 08. - Horváth M. Attila

sportkaracsony_kopf.jpgAhogy a különböző sportágak kiválóságai, úgy az idei esztendő is heroikus hajrába kezdett. A 2021 óta és mindig csak decemberben jelentkező rovatunkban nagyszerű sportemberek fogalmazzák meg gondolataikat a karácsonnyal és az új évvel kapcsolatban. Akivel ezúttal ünnepi hangulatba kerülünk: Pádár Ildikó, korábbi 202-szeres válogatott kézilabdázó, a mindmáig és méltán népszerű „Párduc”, akinek a neve egybeforrt a Ferencvárossal, és aki a nemzeti csapat beállósaként világbajnoki- és olimpiai ezüstérmet, valamint Európa-bajnoki aranyérmet nyert, klubcsapatával Bajnokok Ligája- és EHF Kupa-döntős volt, manapság pedig valódi példaképként az FTC utánpótlásában edzősködik.

padar_ildiko.jpgmini_karacsonyfa.jpgAmit nekem jelentenek december utolsó napjai – három szóban: Család, nyugalom, olvasás. Utóbbi azért, mert több időm lesz rá.

mini_disz.pngAz ünnepi asztalról nem hiányozhat: Hal, mákos guba.

mini_karacsonyfa.jpgHa szaloncukor, akkor... Stühmer szaloncukor.

mini_disz.pngAmi nélkül számomra nem létezik karácsony: Anyukám nélkül nincs karácsony! (mosolyog) És karácsonyfa nélkül.

mini_karacsonyfa.jpgpadar_ildiko_akcio_jobb.gifAmikor és ahogy kiderült, hogy az ajándékokat nem a Jézuska hozza: Már nagyon rég volt, nem emlékszem.

mini_disz.pngEmlékezetes ünnepi sportélményem: Az 1995-ös világbajnokság Magyarországon. (A december 5. és 17. között megrendezett tornán a Laurencz László dirigálta legjobbjaink csoportelsőként léptek tovább, a fináléban Dél-Koreától úgy kaptunk ki 25–20-ra, hogy a szünetben a mieink 11–9-re vezettek – a szerző)

mini_karacsonyfa.jpgÉletem legszebb karácsonya: Eddig mindegyik az volt, mert együtt volt a család.

mini_disz.pngMegfogadom 2024-re, hogy: Nem szoktam fogadalmakat tenni.

padar_ildiko_edzo_foto_ulloi129hu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1718276337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása