PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: ZAKICS BENCE, a Vecsési SE kézilabdázója

A májusban Európa-bajnoki címet szerző strandkézilabdázó: „Célunk a válogatottal megnyerni az Európai Játékokat”

2023. június 13. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Zakics Bence, a férfi kézilabda NB I/B-ben 30 forduló után 29 ponttal a tabella 8. helyén végző Vecsési SE játékosa.

zakics_bence.jpeg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Nem is tudom hol kezdjem. Veszprémben összeállt egy nagyon komoly kis utánpótláscsapat, ahol a sikerek és a hangulat miatt szoros barátság alakult ki. Az egyik nyáron összeálltunk páran, hogy kipróbáljuk magunkat Keszthelyen a strandkézilabdában, de ez inkább a buliról szólt, mintsem arról, hogy mi bármilyen eséllyel indulnánk a tornán. Végül, ha jól emlékszem, akkor talán a 10. helyet sikerült megszereznünk, de maga az egész atmoszféra beszippantott mindenkit! Két csapattársunk felvetette, hogy próbáljuk ki magunkat a korosztályos válogatottban, mit veszíthetünk, és mint később kiderült, nem veszítettünk semmit, ellenben óriási élményekkel gazdagodtunk!

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: A jelenlegi válogatott magja az 1994-es társaság, amellyel szerepeltünk az utánpótlásban Grúziában, ahol Európa-bajnoki harmadikak lettünk és 2013-ban Dániában, amit sikerült megnyernünk.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: A diadalokban óriási szerepet játszott Somogyi Péter edzőm, akinek nemcsak azt köszönhetem hogy Európa-bajnok strandkézilabdázót csinált belőlem, de rengeteg olyan dolgot is tanított, amivel más látásmódot adott a sportokhoz. Ha egy nevet kéne mondanom akkor biztosan őt mondanám, akit legtöbbre tartok!

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Hogy kivel ápolom a legjobb viszonyt, azt sajnos nem tudom egy személyre kisarkítani, hiszen ez az egész sport egy nagy család, és mivel ezeket a szép eredményeket nem egyedül, hanem hála Istennek, a csapattársaimmal és a stábbal érjük el, így mindenkivel nagyon jó a viszony.

• Szezonbeli emlékezetes esemény: Hogy Európa-bajnokok lettünk Portugáliában. Éppen tíz éve volt, hogy a junior Európa-bajnokságot megnyertük, és bár voltak nagyon szép eredményeink, úgy, mint Eb- és világbajnoki harmadik helyezés, de valahogy nem sikerült soha feljutni a csúcsra, ám végre valahára sikerült, amiért hosszú-hosszú éveket edzettünk, küzdöttünk. (A május végi fináléban Németországot 2:0-ra legyőző, Gulyás István szövetségi edző dirigálta legjobbjaink tagjai maximálisan megérdemlik, hogy név szerint felsoroljuk őket, íme: Balogh Ádám, Csákay Botond, Csuka Balázs, Gyene Norbert, Hajdú Péter, John András, Kovácsovics László, Kun Attila, Nagy Balázs, Nahaj László, Neukum Csanád, Rozmán Bence, Vizes Patrik, Zakics Bence - a szerző)

sp7_5426.jpg

zakics_bence_valogatott.jpg• Célkitűzés a jelenlegi évadra: Célunk a válogatottal megnyerni az Európai Játékokat, ami jövő hét kedden lesz, utána pedig augusztusban Balira utazunk strandjátékokra.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Nyilván távolabbi cél jövőre jól szerepelni a világbajnokságon, hogy a csapat onnan tudjon kiutazni a kínai világjátékokra. A klubbcsapatunkkal most Törökországban sikerült megnyernünk a Masterst, így nem csupán a válogatottal, de az egyesületünkkel is sikerült felérnünk Európa csúcsára, aminek szintén nagyon örülünk, és így jövőre is biztosítva van a helyünk a döntőben. Természetesen célunk megnyerni a Magyar Kupát és a magyar bajnokságot is, amire az elmúlt években mindegyikre hatszor volt példa.

• Amelyik sportot még kedvelem: Nagyjából minden sportot kedvelek. Kiskoromban a focit választottam, és bár egész szép sikereket értem el gyerekként, végül mégis a kézilabda mellett döntöttem, és persze nyárra jött a strandkézilabda, úgyhogy mondhatom, hogy a sport ott van az életemben mindenhol. Imádok dartsozni is, és szívesen nézek akár kosárlabdát, akár sznúkert, mert bármilyen sportág képes lekötni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1118145954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása