PONYVALEGÉNY

Rétsági Ákos játékosként és edzőként is nagy sikert ünnepelhet

A harmincnégy esztendős sportember a Dunaharaszti MTK labdarúgójaként az NB III-ért, míg a kék-fehérek második csapatának társtrénereként a megyei harmadosztály bajnoki címéért küzdhet

2023. június 02. - Horváth M. Attila

p4010304.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDUNAHARASZTI | Furcsa, ám mégis örömteli helyzetbe kerül az előttünk álló hétvégén Rétségi Ákos, a helyi DMTK 34 esztendős belső védője. 

p8250070.JPGA labdarúgás alapjaival a kaposvári Mézga Focisuliban megismerkedő, a későbbiekben a fővárosi Szent István SE-ben pallérozódó, míg a felnőtt futballba Budafokon belekóstoló, ám a Dunaharaszti MTK-t idestova tizennégy éve erősítő hátvéd az Ughy Márk trenírozta társulattal osztályozó mérkőzésekre készül, márpedig amennyiben minden a kék-fehér klub tervei szerint alakul, három szezon után ismét NB III-as bajnokin zendíthetnek rá szurkolók a „Tika-Tika-Harasztika” rigmusra. Ahhoz persze két meccs alatt a kipróbált harcosokat, többek között a kapus Farkas Mátét, Hetényi Márkot, Kocsis Adriánt és Müllerlei Szabolcsot is a soraiban tudó Mohácsi TE-t kell felülmúlniuk Bata Csongoréknak, akiket közelebbről is ismerhet az MTE 1888 vezetőedzője. Nem másról van szó, mint Kvanduk Jánosról, aki annak idején a Szekszárdi UFC kispadján nem egyszer meccselt a DMTK ellen, hol több, hol kevesebb sikerrel. A jövő hét vasárnap, június 11-én 17 órakor esedékes, Dunaharasztiban rendezendő visszavágó előtt azonban még az odavágóra kerül sor Mohácson június 4-én, ugyancsak vasárnap 17 óra 30-kor, alighanem a Dunaharaszti hátsó alakzatának tengelyében Rétsági Ákossal. Miután a kitűnő alapképességű futballistát nem klónozták, ezáltal nem lehet egyszerre két helyen, a Pest megyei III. osztály Délnyugati csoport utolsó, 26. fordulójában esedékes, a bajnoki címet eldöntő Dunaharaszti MTK II.–Páty összecsapáson – amelyen június 4-én, vasárnap 17 órai kezdettel az 50 egységgel második helyezett fogadja az eddig 51 pontot szerző éllovast – csupán a társ(játékos-)edző, a 39 esztendősen manapság is aktív Keszthelyi László irányít. Avagy, ha a sors a kegyeibe fogadja Rétsági Ákosékat, bő egy hét múlva bajnokcsapatot és NB III-as alakulatot is ünnepelhetnek a város lakói. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2318138032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása