PONYVALEGÉNY

Az erődítményben maradó csatár: Mosonmagyaróvár helyett Csákvár

Nagy Zoárd ugyan az NB II tizenkettedikjétől igazolt a tizenötödikhez, korántsem biztos, hogy a váltás nem előrelépésnek számít

2023. május 31. - Horváth M. Attila

nagy_zoard.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngMOSONMAGYARÓVÁR | Újoncként magabiztosan teljesítette az alapvető célkitűzést a Credobus, amely ugyan a húsz csapatot felvonultató másodosztályú bajnokság középmezőnyének második felében végzett, a 12. pozíciót érdemes onnan vizsgálni, hogy Heinrich Márkék öt ponttal előzték meg a bennmaradásért osztályozóra kényszerülő társulatok legjobbját, az immár Márton Gábor trenírozta Kozármislenyt. Az azonban biztos, hogy az egyik meghatározó futballista már búcsút intett az alakulatnak. 

Elveszítette házi gólkirályát a Credobus Mosonmagyaróvár - legalábbis az egyiket. Merthogy a szezon végén hat-hat találattal holtversenyben áll az élen Illés Dávid és Nagy Zoárd, utóbbi már alá is írt új egyesületében. A karrierjét a szentendrei Dunakanyar SE-ben kezdő, ám a Vasasban berobbanó, még mindig csak 23 esztendős hórihorgas támadó 2021 nyarán szerződött a Győr-Moson-Sopron megyeiekhez, amelynek színeiben összesen 75 bajnokin 20 találatig jutott. Miután a testi adottságaira egyértelműen lehet taktikát építeni, nem volna meglepetés, ha a fiatal csatárra az Aqvital FC Csákvár szakmai stábja alapemberként számítana a 2022/2023-as évad során. A két csapat tavaly október végén Csákváron találkozott egymással, akkor 0–0-s félidő után 2–1-re nyert a házigazda – Nagy Zoárd Jasarevic Mahirt a 89. percben váltva csereként lépett pályára –, míg idén április második felében már a szünetben is 1–0-s előnyben volt a végül 3–2-es diadalt arató mosoni alakulat, amelynek színeiben a csákváriak új igazolása öt sárga lapos eltiltása miatt nem kaphatott lehetőséget.      

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr118136558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása