PONYVALEGÉNY

Nyeretlenek szerdai csatája Mosonmagyaróváron

Korábbi Vasas-labdarúgók, Nagy Patrik és Görgényi Dávid egymás ellen: meglepetésre az előző évad bronzérmese sem győzött még a jelenlegi szezonban

2023. augusztus 16. - Horváth M. Attila

p4100078.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngMOSONMAGYARÓVÁR–AJKA | Amire nem sokan gondoltak volna: az NB II hétközi, 4. fordulójában úgy fogadja augusztus 16-án, szerdán 17:30-kor az MTE a tavalyi bronzérmest, hogy mindkét gárda nyeretlen. Még? 

Háromból semmi. Legutóbb a Vasas otthonában szenvedett 5–1-es vereséget a Mosonmagyaróvár, de nem is feltétlenül a Fáy utcai kudarccal van probléma, még ha nem is volt szép – mellesleg: van ilyen? –, sokkal inkább a Kazincbarcika elleni hazai 0–3-mal, mert a nyitány során a Pécsi MFC otthonában éppenséggel ki lehet kapni 1–0-ra.   

Ahogy a nóta (nem) mondja, az Ajka jobb sarkában nincs csöpp mosoly – a nincs szócska nélkül annak idején Németh Lehel, majd Komár László énekelte, manapság pedig már ők nincsenek –, gyakorlatilag ugyanott tartanak, mint az MTE, annyi különbséggel, hogy a Soroksár ellen nemcsak gólt, hanem pontot is szerzett, amúgy Jeney Gyula csodás tavaszt produkáló, nem mellékesen bronzérmesként befutó csapata is nyeretlen. Hogy mindez változik-e négy lejátszott bajnoki után, ezen sorok írásakor kétséges, az ellenben nem, hogy amelyik társulat veszít, egyre mélyülő gödörbe kerül.   

Volt Vasas-csapattársak találkozója  A szerda délutáni összecsapás előtt aligha lesz idő kedélyes kvaterkázásra, mindenesetre korábbi angyalföldi csapattársak meccselnek egymás ellen, ugyanis a nemrégiben a volt NB I-es támadót, Takács Tamást is megszerző Mosonmagyaróvár színeiben nyártól futballozó Nagy Patrik és az FC Ajkát erősítő Görgényi Dávid 2011 tavaszán az akkor még NB I-es Vasas keretének tagja volt, igaz, a két labdarúgó a legtöbbször a második számú NB III-as alakulatban játszott együtt.  

vasas2_csapat_2011tavasz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8018194295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása