PONYVALEGÉNY

KÉPséges Budapest | 11. | Szövetség utca

2023. május 30. - Horváth M. Attila

szovetseg_utca_img_20230530_163202.jpgMegdöbbenünk, meghökkenünk, felháborodunk, meglepődünk, elmosolyodunk. A főváros tálcán kínálja a lehetőséget minderre, mert a téma tényleg az utcán hever. A 2023. március 30-tól indított, rendszeresen jelentkező rovatunkban egy-egy fotóval és néhány mondattal adjuk a köz tudtára, éppen miért is lehet megdöbbenni, meghökkenni, felháborodni, meglepődni vagy esetleg elmosolyodni. 

kepseges_budapest.jpgÁlljunk meg egy szóra! Ha Vágó István élne, a nyolcvanas-kilencvenes évek kvízprofesszora a korántsem őszülő halántékára tenné a kezét és arra várna, vajon a manapság már a kilencvenkettedik életévében járó Grétsy László mit szólna mindehhez? A Szövetség utca valóságos gyorstalpalót kínál babaarcú szőke németnek vagy napbarnított morcos portugálnak – esetleg a nyelvben kevésbé járatos hózentrógeres hazánkfiának. Az üvegre pingált szavakat olvasva nehéz megállni a kacagást – a belvárosi kutyavilágban.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2518135844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása