PONYVALEGÉNY

KÉPséges Budapest | 27. | Kerepesi út

2024. március 22. - Horváth M. Attila

nem_konyvtar_kerepesi_ut.jpgMegdöbbenünk, meghökkenünk, felháborodunk, meglepődünk, elmosolyodunk. A főváros tálcán kínálja a lehetőséget minderre, mert a téma tényleg az utcán hever. A 2023. március 30-tól indított, rendszeresen jelentkező rovatunkban egy-egy fotóval és néhány mondattal adjuk a köz tudtára, éppen miért is lehet megdöbbenni, meghökkenni, felháborodni, meglepődni vagy esetleg elmosolyodni.

kepseges_budapest.jpgTessék mondani: lehet itt kiabálni? Kikerekedett szem, összehúzott szemöldök volt a válasz, majd amikor újra elhangzott a kérdés, érkezett a felelet: természetesen nem. A replika sem késett sokáig: akkor miért írják ki, hogy nem könyvtár, mert ott aztán tényleg csendben kell lenni, nem zavarni a másikat adatgyűjtés, puskakészítés, hírlapolvasás közepette. Ezúttal már az eladó kérdezett: mondja csak, mit adhatok? A gondterheltnek látszó vevő rögtön rávágta: jó szót, de nem innen, mert ebből nem az árad – mutatott a glédába állított kiadványkazalra. 

A fentebb leírt történet fiktív, ám a fotó nagyon is valós. A helyszín egy Kerepesi úti dohánybolt, hétköznap este. Sorban állás közben van idő nézelődni, és miután a fogyasztói társadalom legfiatalabb tajai inkább bújnak a telefonjukba, egészen a SIM kártyáig, tán még azon is túl, mint az újságpapírba csomagolt, illetőleg annak álcázott propagandába, valami azt súgja, hajlott korúak tekintették könyvtárnak a kirendeltséget, pedig ennyi erővel akár oda is mehettek volna, még ha az eladók ezzel a kiírással nem is feltétlenül oda küldték őket... 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr318361331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása