PONYVALEGÉNY

Csodálatos tavasz: orgona márciusban, Rhoda Scott Budapesten

Vasárnap este a Hammond királynője ismét a fővárosunkban muzsikál

2024. március 09. - Horváth M. Attila

img_20240304_173651.jpgPirulák helyett a Hammond-orgonaszó tartja fenomenálisan fiatalon. Rhoda Scott 85 évesen is ereje teljében van, amit az is bizonyít, hogy a Dohány utcai Zsinagógában március 10-én, vasárnap 18 órakor közösen lép fel Marian Mexicanuval, Lisztes Jenővel és Roby Lakatossal. 

img_20240304_173659.jpgNem először, és ha a Jóisten is úgy akarja, nem utoljára. Az új albummal, összesen a huszonkettedikkel legutóbb 2020-ban Movin' Blues címmel jelentkező Rhoda Scott számtalanszor járt hazánkban, legelőször a hetvenes évek első felében.

1975-ben például Rhoda Scott Budapesten címmel jelent meg hanglemeze, amin ugyanolyan gyönyörűen szólt a mesteri kezekben lévő Hammond-orgona, mint negyvenkilenc esztendővel később fog – a lélegzetvisszafojtott magyar nép ámulata kíséretében. A harmonika, a cimbalom és a hegedű megszólaltatása is hangszervirtuózok ölelésében történik majd, ám a zenerajongók alighanem így is, úgy is Rhodáig lesznek, meg vissza.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1718349459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása