PONYVALEGÉNY

Kupán vágott kupadöntős: kozármislenyi diadal december 4-e után először

Tíz nyeretlen NB II-es bajnoki után szerzett három pontot Márton Gábor társulata, amely vasárnap este a Budafoki MTE-t győzte le, ám még így is tabellautolsó

2023. április 11. - Horváth M. Attila

p5010131.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngKOZÁRMISLENY–BUDAFOKI MTE 2–0 | Az NB II 30. fordulójának meglepetését a 21-szeres válogatott Márton Gábor által felkészített házigazda okozta, amely kapott gól nélkül gyűrte le az elmúlt hét közepén a csak papíron NB I-es Vasast 3–0-val lelépő, így a Magyar Kupa fináléjába jutó és a Puskás Arénában május 3-án az élvonalbeli Zalaegerszeggel találkozó, a nemzeti csapatban 34-szer pályára lépő Mátyus János dirigálta fővárosiakat.

p3070070.JPGBeke Péter ott volt a pályán. Mármint hazai oldalon, hiszen a kozármislenyi Beke Pétert a 69. minutumban váltotta Daru Bence, akinek könnyebb dolga volt a Vasast a Magyar Kupa elődöntőjében triplával elintéző Beke Pétert nélkülöző BMTE ellen, hiszen a Misleny akkor már vezetett Füredi Szabolcs góljával. Mi több, a hatvannyolcadik után hamar eljött a hetvennegyedik perc is, ekkor pedig Vajda Roland zárta le a lényegi kérdéseket.

A 2–0-s diadal után némiképp fellélegezhettek a legutóbb december 4-én, a BFC Siófok elleni hazai bajnokin négy gólt és három pontot szerző (4–0) hazaiak, akik azóta hat (!) olyan összecsapáson jutottak túl, amikor nem sikerült betalálniuk a vetélytárs hálójába és mindössze egyszer nem kapitulált a hátsó alakzatuk, ám akkor sem nyertek a mislenyiek, „csak” remiztek (0–0) február 12-én a Baranya megyei derbin, Pécsen.

Szerdán sem lesz könnyebb dolguk Lékai Somáéknak, mivel a szintén újonc Mosonmagyaróvár otthonában lépnek fel április 12-én, szerdán 16 órakor. Visszavágni azonban van miért, tudniillik 2022. október 16-án a Győr-Moson-Sopron megyeiek 1–0-s félidő után 4–0-ra nyertek.     

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4518100500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása