PONYVALEGÉNY

Böjte Patrik: bajnokesélyes társulat az új állomás

A pontazonossággal második helyezett alakulat célja kizárólag az aranyérem megszerzése lehet a volt NB I-es labdarúgó szerződtetésével

2023. február 06. - Horváth M. Attila

bojte_patrik_atigazolas.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBALATONLELLE | Meglehetősen nagy vihart kavart az óesztendő végén Böjte Patrik távozása a Somogy megyei I. osztályban szereplő helyi társulattól. Azóta történt egy és más: egyfelől a labdarúgó ugyancsak élgárda szolgálatába szegődött, másfelől nem ő az egyetlen, aki a télen búcsút intett a lelleieknek.

Nagy harcban a Barccsal. A 37 egységgel második helyezett Mezőcsokonya úgy futhat neki a tavaszindító 16. fordulónak, hogy valós esélye lesz megelőzni a pontazonossággal, ám jobb gólkülönbséggel a tabellán előtte álló Barcsot. Mindez csakúgy lehetséges, ha rangadóval indul a 2023-as esztendő a Somogy megyei II. osztályban, márpedig ez a valóság, tudniillik március 4-én, szombaton 14 óra 30-kor Mezőcsokonya–Barcs derbit rendeznek. Érdekes módon eredménykényszerben sokkal inkább a látogató lesz, ugyanis a Barcs tavaly augusztus közepén, hazai környezetben 1–1-es félidő után 3–1-es vereséget szenvedett legnagyobb vetélytársától. Pedig a vendéglátó került előnybe Tompa István 11-esével, ám Kuti Richárd duplázni tudott, a hajrában pedig Kuti Krisztián varrta el végleg a szálakat. 

Nagy kérdés, ezúttal, idén márciusban ki lehet a derbi főszereplője? Nem kizárt, hogy Böjte Patrik lesz az, ugyanis a Kaposvári Rákóczi színeiben az NB I-ben öt bajnokin pályára lépő futballista Mezőcsokonyán folytatja karrierjét. Meglehet, vannak, akik úgy látják, hogy egyet visszalépett, ám mert valós esély kínálkozik a csokonyai gárda bajnoki címére és feljutására, ha minden a tervek szerint alakul, mindössze fél évet kell a megyei második vonalban eltöltenie. A topformát természetesen nem most, február első napjaiban kell hoznia a labdarúgónak és alakulatának, ám beszédes tény, hogy Böjte Patrik már most, a felkészülés alatt, az edzőmérkőzések során sem fukarkodik a találatokkal.     

Péntek Adrián góllal búcsúzott  Nem csupán Böjte Patrik köszönt el a télen a Somogy megyei I. osztály 4. helyén, a veretlen listavezető Nagyatád mögött 12 (!) ponttal lemaradó Balatonlellétől. Az ősszel 26 egységet bezsebelő egylettől a dobogó alsó fokán tanyázó megyei riválishoz, a Marcalihoz szerződött a 32 esztendős csatár, Benke Bálint, aki öt évad után búcsúzott, amely időszak alatt 92 bajnokin 45 találatig jutott – ez több mint vállalható teljesítmény. Péntek Adrián sem maradt Lellén, fél szezon után keresi máshol a boldogulását. Az osztrák Pischelsdorf leendő labdarúgója mindazonáltal elmondhatja magáról, hogy góllal köszönt el immár csak egykori brigádjától, ugyanis az ősz utolsó játéknapján lebonyolított Balatonlelle–Balatoni Vasas (1–3) találkozón a 31 éves fedezet szerezte a házigazda becsületgólját.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr618043002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása