PONYVALEGÉNY

Alázatból jeles: Hegedűs Gyula a visszavonulása után fél évvel visszatért – ismét pályán a balatonlellei kapitány

A negyvenharmadik életévében járó sportember sem tudta megakadályozni a társulat szezonbeli ötödik bajnoki vereségét

2023. február 28. - Horváth M. Attila

hegedus_gyula_visszateres.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBALATONKERESZTÚR–BALATONLELLE 1–0 | Hogy milyen nagyszerű sportember Hegedűs Gyula, azt a korábbi NB I-es, a Debreceni VSC-vel háromszoros bajnok labdarúgó az elmúlt hétvégén, a Somogy megyei I. osztály 17. fordulójában bebizonyította.

Még nem volt olyan régen, hogy szögre akasztotta a stoplist. A nyár a tavasz kései hírnökeként indult útjára, amikor korábbi elhatározását valóra váltva, ünnepélyes keretek között visszavonult. A Balatonlelle csapatkapitánya akkor, negyvenkét esztendősen még aligha hitte volna, hogy nem végleges a döntés – merthogy az élet felülírta a tervét. A bajnoki címtől beláthatatlan távolságra lévő alakulat létszámgondokkal küzd, Hegedűs Gyula pedig kötelességének érezte, hogy újra szerelést öltsön, rutinosan keresztezzen, netán hosszan indítson. Másfél hete, a Nagybajom elleni hazai 0–0 alkalmával még nem lépett pályára, Balatonkeresztúron azonban igen. Ez a találkozó azért is különleges volt, mert a házigazda szakvezetője az a Keszei Ferenc, aki korábban nem egy és nem is két meccs erejéig volt a lelleiek trénere. Hogy érzékeltessük a különbséget: amíg tavaly augusztusban fordított pályaválasztással a Balatonlelle 6–1-gyel küldte haza a Balatonkeresztúrt, addig idén februárban az akkori vert sereg a második félidő közepén szerzett találattal 1–0-ra legyőzte a tavalyi önmagára csak nyomokban emlékeztető társulatot – Kis-Balázs Rómeó vette be ifjabb Posza Zsolt kapuját. A szembejövő valóság: az eddig 27 egységet begyűjtő Balatonlelle már 17 ponttal van lemaradva az első helyezett Nagyatádtól.     

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8918060106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása