PONYVALEGÉNY

Balatonlelle: tizedszer is kapott gól nélkül - a brazil Cruzeiro, a Ponte Preta és a CA Juventus egykori labdarúgója is a fedélzeten

Győzelemmel kezdték a tavaszt a Somogy megyei I. osztály éllovasai: miközben Kenéz Szabolcs alakulata a Csurgót verte 1–0-ra, a Nagyatád a Balatoni Vasas otthonában nyert 5–0-ra

2024. február 25. - Horváth M. Attila

leandro_negretti.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBALATONLELLE–CSURGÓ 1–0 | Balogh Botond találatával – aki a 24. percben vette be az ex-nagyatádi Beke Bence hálóját – a Somogy megyei I. osztály 17. fordulójában sikerrel vette a bajnokság idei folytatásának első akadályát, amire szükségük is volt Kenéz Szabolcs labdarúgóinak.

A Balatonlelle kapusa, az egykori NB I-es kiválóság, a manapság játékvezetőként tevékenykedő, annak idején Siófokon, Újpesten és a Vasasban is védő Posza Zsolt fia, ifj. Posza Zsolt február utolsó szombatján elégedetten konstatálhatta, hogy a társulat védelme a bajnoki szezonban immár tizedszer lenullázta a rivális támadósorát. Mindebben főszerepet játszott az éppen a találkozó másnapján a negyvennegyedik születésnapját ünneplő, ám a védelem tengelyében még mindig tanárként futballozó, egyszer már visszavonuló Hegedűs Gyula, ám a korábbi élvonalbeli hátvéd mellett meg kell említenünk még valakit, éspedig Silva Lopes Leandrót. A 38 éves, a télen szerződtetett brazil futballista – aki annak idején viselte a brazil Cruzeiro, a Ponte Preta és a CA Juventus szerelését is – az 52. percig a pályán tartózkodva vezette diadalra az övéit. Mindeközben a 2023/2024-es évadban is felettébb acélos Nagyatád idegenben verte 5–0-ra a Balatoni Vasast – Galamb Dávid kétszer mattolta Kandó Zsombort, rajta kívül a további találatokon Koósz Ádám, Horváth Péter és a csereként beálló Juhász Ákos osztozott –, így az élen a helyzet változatlan, a 44 pontos Nagyatád csak jobb gólkülönbségével (45 kontra 42) áll az 1. helyen 44 ponttal, szemben az ugyanennyi egységet bezsebelő Balatonlellével.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1718339371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása