PONYVALEGÉNY

Debrecen–Vác: a 67-es „úton” – majdnem meglepetés

Szilágyi Zoltán jelenlegi csapata 34–33-ra győzte le az előzőt a női kézilabda NB I 7. fordulójának szombati mérkőzésén

2022. december 18. - Horváth M. Attila

szilagyi_zoltan.jpgEgy félidő után nem úgy tűnt, hogy meglepheti a női kézilabda NB I-ben dobogó-várományos Debrecent a vendég Vác, pedig majdnem ez történt.

kuczora_csenge.jpgKuczora Csenge átvette a vezetést! Csakhogy ennek az előnynek feleannyira nem örül az alapokat a Vasasban megszerző, manapság a Praktiker-Vácot erősítő junior Európa-bajnok balátlövő, mintha ez a 60. percben történik a DVSC-SCHAEFFLER csarnokában. A Duna-partiak üdvöskéje tizenkét gólig jutott a Loki otthonában, aminek köszönhetően a vonatkozó listán féltucatnyi találattal jár előrébb, mint a dunaújvárosi Farkas Johanna, ám mindez nem volt elég még a döntetlenhez sem. Igaz, erre nem sokan tettek volna fel bárminemű tétet a szünetben, amikor a hajdúságiak 20–14-re vezettek. Persze a szoros meccs nem a véletlen műve, érthető, ha felszívta magát a Vác, hiszen Szilágyi Zoltán személyében a gárda korábbi trénere ült a túlsó oldali kispadon, nem mellékesen szombaton is a Debrecent erősítette az ezúttal négyszer eredményes Hámori Konszuéla és a két találatig jutó Kácsor Gréta, márpedig a duó idén nyáron éppen Vácról érkezett. Jóllehet, utoljára a tizenkettedik minutumban állt jobban a vetélytársánál Herbert Gábor hölgyserege (7–8), a Loki számára intő jel lehet, hogy 34–30 után csak a látogató dobott gólt, egymás után hármat. Mi több, ha Helembai Fanny nem 59 perc 40 másodpercnél alakítja ki a végeredményt, hanem csupán szépít 34–33-ra, ki tudja, mi lett volna a vége. A DVSC-nél azonban érthetően azt vallják, minden jó, ha a vége jó – igaz, jelen esetben csak az otthon tartott két pont a jó...   

 Női kézilabda NB I, 7. forduló 

 DEBRECENI VSC-SCHAEFFLER–PRAKTIKER-VÁC 34–33 (20–14) 

Legjobb dobók: Planéta Szimonetta (7), Töpfner Alexandra (5), ill. Kuczora Csenge (12), Marincsák Nikolett (8)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr318005000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása