PONYVALEGÉNY

Csata–Cegléd: Szabó Fanni jelentette a különbséget

A Ludovika megszenvedett a CEKK-kel a női kosárlabda NB I-ben, ám végül hárompontos diadalt aratott Tursics Krisztián együttese

2022. november 18. - Horváth M. Attila

ludovika_arena.jpgIzgalmas és a végletekig kiélezett összecsapást vívott egymással a női kosárlabda NB I legutóbbi játéknapján a Ludovika Arénában a házigazda Ludovika Csata és a VBW CEKK Cegléd.

szabo_fanni.pngA 9. fordulóig kellett várni az egykori társak elleni bajnokira. Szabó Fanni alig fél esztendeje még a Ceglédi Elefántok kosarasaként nyilatkozott honlapunknak, és akkor a távolabbi terveit firtató felvetésünkre így reagált: „Szeretnék külföldön is játszani és minél több pozitív élményt átélni.” 

Aki esetleg abból a tényből indul ki, hogy manapság a Csata színeiben pattogtat, így az újabb légiósként „megírt” fejezet még várat magára, alaposan téved, ugyanis a 2-es és 3-as poszton is kiváló produkcióra képes sportember a magyar bajnokság lefújása után Ausztráliába utazott, elvégre idén nyáron a helyi Big Victoria ligában szereplő Mildura Basketball színeiben kosarazott. Az ősz azonban már Magyarországon, éspedig a fővárosban érte, márpedig a Cegléd elleni meccsre előbb vagy utóbb így is, úgy is sor került volna – november közepén jött el az ideje. 

Némi meglepetésre az első negyedet a Kosztasz Keramidasz trenírozta CEKK nyerte egy ponttal, ám a második felvonásban érvényesült a papírforma (15–11), márpedig, mint végül kiderült, ez az etap volt a döntő, hiszen Tursics Krisztián hölgyserege már nem engedte el a ceglédieket, amit a hátralévő két, egyaránt 19–19-re végződő negyed igazol. Így tehát a Ludovika Csata a minden igényt kielégítő csarnokánál is nagyobb csatában 68–65-re nyert. Éppen akkora különbséggel, ahány pontot ezen a napon Szabó Fanni jegyzett egykori alakulata ellen. 

 Női kosárlabda NB I, 9. forduló 

 LUDOVIKA CSATA–VBW CEKK CEGLÉD 

 68–65 (15–16, 15–11, 19–19, 19–19) 

Legjobb dobó: Gyöngyösi Janka (20/12), ill. Kiana Williams (17/9)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1717981652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása