PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: MÁRKUSZ LILLA, a Diósgyőri VTK kosárlabdázója

Visszavonulás helyett folytatás az egyetemi csapatban: „A profi sportolást most abbahagytam”

2023. június 12. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: a profi sportkarrierjét befejező Márkusz Lilla, a női kosárlabda NB I legutóbbi kiírásában bronzérmesként záró DVTK Hun-Therm 3-as és 4-es poszton bevethető korábbi utánpótlás-válogatott játékosa.

353838345_560711392892434_6762520465337621954_n.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Miskolcon születtem, itt is végeztem el az iskoláimat, ebben az évben végeztem a gimnáziumban. Mindig is közelállt hozzám és a családomhoz is a sport. Mindenképpen kellett valami mozgás. Mielőtt elkezdtem komolyabban űzni ezt a sportot, nagyon sok mindent kipróbáltam: például úszás, tánc, futsal, de egyiket sem éreztem magaménak vagy hogy komfortos lenne számomra. Az egyik barátnőm kosarazott és az ő ajánlására látogattam el az első edzésre. Nagyon megtetszett, és már azon a hétvégén az edzőm azt mondta, kipróbál és megmutatja, milyen is a pályán lenni. Teljesen magával ragadott az az adrenalin, az összetartás, a hangulat, ami a pályán volt, pedig akkor még csak hat-hétéves lehettem.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Nagyon sok mindent megéltem, nagyon sok barátot, élményt szereztem. Megtanultam rengeteg dolgot, amit majd később az életben is tudok hasznosítani. Nehéz kiemelni élményeket, mert nagyon sok volt. Idesorolnám a válogatott összetartásokat, a meccseket, amelyeken részt vehettem, pályára léphettem. De mégis, a legnagyobb élményem, amikor a kosárlabda diákolimpián 2022-ben első helyezést értünk el és bajnok lett a csapatunk.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Nekem nincsen konkrét példaképem, sem magyar, sem külföldi. Inkább úgy fogom fel, hogy mindenkiből kiemelek dolgokat, például neki a kitartása példaértékű, neki az akaratereje, és még sorolhatnám.

352831440_802110044550694_2255096156067021177_n.jpg

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: A sport által nagyon sok barátnőm lett, így velük ápolom a legjobb kapcsolatot. Velük töltöttem a napom nagy részét, suli után mindig elmentünk ebédelni, majd edzésre és utána együtt haza. Hétvégenként meccsekre utazás, csapatösszetartás. A szerelmet is a kosárlabdázásnak köszönhetem, mert ezáltal ismerkedtünk meg.

354060466_928010978283671_4904397136971895059_n.jpg• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: A profi sportolást most abbahagytam, de semmiféleképpen nem szeretném abbahagyni végleg, mert nagyon a szívemhez nőtt és tényleg az életem részévé vált. Az egyetemi csapatban szeretném folytatni és edzésben tartani magam, ott pedig húzóembernek maradni és segíteni, előrevinni az együttest. Emellett, ha nem érzem elégnek azt az edzésmennyiséget, akkor konditeremben fogom magam tovább erősíteni.

• Amelyik sportot még kedvelem: Ahogy említettem, sok sportot kipróbáltam már, de egyik sem fogott meg úgy. Nagyon szeretek kerékpározni vagy úszni, de csak úgy nyugisan. A kutyusaimmal sokat sétálok az erdőben, mondhatni, az is egy mozgás.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Nagyon-nagyon szeretek aludni és nagyon igénylem is a pihenést. Empatikus vagyok, szívesen segítek másoknak. Ha valamilyen célt kitűzök magam elé, akkor azon vagyok, hogy azt nagy erőbedobással el is érjem. Lilla az anyakönyvezett nevem, de a becenevem is a kosárlabdának köszönhetem, mert két Lilla volt a csapatban, így lettem én Lilu. Már a családtagjaim és rokonaim is így hívnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9718145388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása