PONYVALEGÉNY

Magyarország–Románia: fordítás a századikon

Az Európa-bajnokságra készülő női kézilabda válogatott ötgólos diadalt aratott

2022. október 30. - Horváth M. Attila

edzes_tatabanya.jpgA szünetben még Románia vezetett 17–15-re Tatabányán a női kézilabda Európa-bajnokságra hangoló legjobbjaink ellen, a mieink a második félidőben nem csupán jobban, de eredményesebben is játszottak, így 33–28-ra fordítottak.

klujber_katrin.jpgA nyáron Székesfehérvárról Debrecenbe igazoló, a Lokiban eddig nagyszerű teljesítményt nyújtó, így a válogatottba szóló meghívót abszolút kiérdemlő Töpfner Alexandra Románia ellen egyszer sem bizonyult eredményesnek, ám ennél is meglepőbb volt, hogy Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány nem nevezte a meccskeretbe azt a Korsós Dorinát, aki a Bajnokok Ligájában szereplő Rapid Bucuresti meghatározó tagja, mi több, a szombati rivális állományából négyen is csapattársai Bukarestben. A századik egymás elleni találkozón az ötvenhetedik magyar siker született, miután legjobbjaink a szünetet követően kétgólos hátrányból indulva is állva hagyták Romániát, avagy a szűk vendégelőnyből ötgólos hazai fórral, illetve diadallal örvendeztették meg a csaknem háromezernyi kilátogató szurkolót. A találkozó legeredményesebb játékosa Korsós Dorina rapidos csapattársa, Sorina Grozav lett, a balátlövő 11 gólig jutott, míg a mieink részéről egyénileg Klujber Katrin vitte a legtöbbre, 9-szer járt túl a román kapusok eszén, míg a honlapunknak korábban interjút adó Albek Anna 2 találatot szerzett. Legjobbjaink nem pihenhetnek sokat, folytatás, avagy a kontinenstorna előtti főpróba következik hétfőn Németország ellen.   

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6817966114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása