PONYVALEGÉNY

Újonc az újoncnál: 24 évesen NB I után magyar negyedosztály

Zöldesi Illés 2019 decemberében még a Kisvárda–MOL Fehérvár bajnokin védett

2022. szeptember 02. - Horváth M. Attila

zoldesi_illes_foto_kisvardafchu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST » A Diósgyőr, a Kisvárda, a Zalaegerszeg és a Debreceni VSC után a Budapest-bajnokság I. osztályának újoncánál véd az ősszel a cerberus, akinek a kvalitásai alapján nem a magyar negyedik vonalban volna a helye.

zoldesi_illes_2.jpg2019. december 14-én az NB I 16. fordulójában, a Várkerti Stadionban Zöldesi Illéssel a kezdőcsapatában futballozott az akkoriban még Dajka László által dirigált Kisvárda, amely Juan Carrillo társulatát, a MOL Fehérvárt fogadta. Azon a bajnokin Rubus Tamás öngóljával és Pátkai Máté találatával a látogató 2–0-s diadalt aratott – jelen állás szerint ez volt a kapus Zöldesi Illés utolsó élvonalbeli meccse. A „jelen állás szerint” azért is hangsúlyos, mert a kiváló képességű cerberus még csupán 24 éves, ráadásul olyan társulatokban szerepelt eddig, mint a DVTK, a ZTE vagy a DVSC. Idén ősztől viszont már a XV. Kerületi Issimo dresszét viseli, és aki netán lázas kutatásba kezdene, rögvest eláruljuk, hogy az élvonal újoncáról van szó – a fővárosi első osztályú bajnokság újoncáról... Honlapunk információja szerint Zöldesi Illést baráti szálak fűzik a palotai társulat néhány tagjához, ezért választotta a cerberus azt, hogy nem a Vasas, a Honvéd, netán a Haladás vagy a Mosonmagyaróvár elleni bajnokin veti magát a labda útjába, hanem a Fővárosi Vízművek, a Szabadkikötő vagy éppen az Unione ellen meccsel. Zöldesi Illés hazai környezetben, a Budai II László Stadionban alig egy hét múlva, szeptember 10-én, szombaton, 16:30-kor a „blasz-egy” 4. fordulójának keretén belül a Pozder Nenad edzette, a 2022/2023-as szezont is remekül kezdő Budafoki MTE II. ellen mutatkozhat be tétmérkőzésen a rákospalotai szurkolóknak. 

issimo.jpgIzgalmak a végén  Az előző szezon utolsó, 26. játéknapján is tartogatott izgalmakat a Budapest-bajnokság II. osztályának 1. csoportja, ugyanis a II. Kerület UFC és az Issimo gyakorlatilag fej-fej mellett hajrázott. Az utolsó körben az egypontos fórban lévő Issimo a Szent Pál Akadémiát, míg a budai társulat a Mátyásföldi LTC-t fogadta. Utóbbi találkozóra került sor egy nappal korábban, és mivel az MLTC 7–1-es vereséget szenvedett, másnap az Issimónak csak a győzelem volt jó, amennyiben bajnok akart lenni. Márpedig az alakulat mindvégig az aranyra hajtott, és mivel a „szentek” nem tudtak kifejteni valódi ellenállást, a 3–0-s hazai diadal azt jelentette, hogy az Issimo zárt az élen 61, míg a II. Kerület a második pozícióban 60 ponttal.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr417922773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása