PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: TATÁR GRÉTA, az MTK Budapest röplabdázója

A válogatott mellett előbb vagy utóbb a légióskodás is célja lesz a kék-fehérek ütőjének: „Ha leszek olyan stabil és tapasztalt, akkor külföldön is szívesen kipróbálnám magam”

2022. július 01. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Tatár Gréta, a 2021/2022-es szezonban a női röplabda Extraliga 7. helyén végző MTK Budapest röplabdázója, a csapat utánpótlás-válogatott ütőjátékosa.

tatar_greta_roplabda.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Kipróbáltam több egyéni sportot is, úsztam, fitneszeztem, viszont végül a röplabda mellett döntöttem. Tetszett, hogy együtt kell elérni az elénk kitűzött célokat. Továbbá magas is vagyok, ami plusz előnyt jelent.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: 2018-ban az U17-es korosztályban sikerült kijutnunk az Európa-bajnokságra, ami Szófiában került megrendezésre. Ez igen nagy szó volt, hiszen sajnos nem gyakori résztvevője az ilyen eseményeknek a magyar röplabda-válogatott.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Számos olyan játékost tudnék felsorolni, akik nagyon szép eredményeket elértek, de ha egyet kell kiemelnem, akkor Szakmáry Grétát mondanám, aki idén igazolt egy olasz első osztályú csapatba, azelőtt játszott Törökországban, illetve Németországban is. Alappillére a felnőtt válogatottnak, mindezek miatt egy nagy példaképem.

tatar_greta_valogatott.jpg

tatargreta_valogatott_1.jpgAkivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Tavaly igazoltam az MTK Budapest csapatához, ahol megismerhettem Tettamanti Virágot, avagy az egyik legközelebbi barátnőmet. Nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot, ami a rendkívül hasonló mentalitásunknak és személyiségünknek is köszönhető.

Szezonbeli emlékezetes esemény: Jó pár szép pillanatot fel tudnék idézni, de nekem az egyik legemlékezetesebb, amikor a legelső meccsünket játszottuk Békéscsabán, hatalmas nézőközönség előtt a BRSE ellen. Számomra felejthetetlen az érzés, hatalmas csapategységről tettünk tanúbizonyságot.

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Mivel az MTK csapata évek óta próbál fiatal magyar játékosokra építeni, így sosincs olyan egyszerű dolgunk, hiszen a bajnokságban rengeteg tapasztalt, idősebb külföldi játékos játszik, akiktől úgy gondolom, rengeteget lehet tanulni. Nekünk ebből kifolyólag azt hiszem, idén is az Extraligában való bennmaradás a legfőbb cél.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Nagyon szeretnék egyrészt bekerülni a felnőtt válogatottba, valamint, ha leszek olyan stabil és tapasztalt, akkor külföldön is szívesen kipróbálnám magam.

Amelyik sportot még kedvelem: Szeretem nézni a kézilabdát, illetve a vízilabdát.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Szeretek új helyeket megismerni, túrázni, új kalandok után nézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2017873239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása