PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: VACSI EVELIN, a Szent Benedek RA röplabdázója

A válogatott center a Nyíregyháza elleni helyosztót az előző évadhoz hasonlította: „Izgalmas és kiélezett meccs volt, az biztos, mindent beleraktunk, és megmutatta, milyen volt az egész szezonunk: nehéz, küzdelmes, de sikeres”

2023. június 24. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Vacsi Evelin, a női Extraligában bronzérmesként végző balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia válogatott röplabdázója, a társulat centere.

vacsi_evelin_portre.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Szeretek csapatban dolgozni, valamint az elejétől fogva megfogott az a környezet, amibe csöppentem. Szeretem a labdajátékokat és sikereket is szereztem, illetve szereztünk hamar, így emellett döntöttem.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Nem hiszem, hogy ki tudnék ragadni egyet abból a millió élményből, amit kaptam eddig a sportágtól és még kapni fogok. (mosolyog) Az utánpótlás- és felnőtt válogatottal, valamint a klubcsapatokkal is bővelkedtünk szép élményekben és sikerekben, de talán amikor a felnőtt válogatottal 28 év után jutottunk ki újra az Európa-bajnokságra és az ott történt eseményekre, azokra a pillanatokra mindig jó szívvel gondolok vissza.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Rengeteg emberrel ismerkedtem meg ebben a több mint húsz évben. Köztük a nevelőedzőmmel, Fésűs Irénnel, akitől a sportág stabil alapjait kaptam. Ő az egyik ilyen ember, akit nagyra tartok.

vacsi_evelin_talas_zsuzsanna_foto_hir6hu.jpg• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Király-Tálas Zsuzsi. Mintha a testvérem lenne. (A korábbi válogatott feladóval kapcsolatos friss hír, hogy gyermeke születése után a továbbiakban nem másodedzőként, hanem játékosként erősíti az előző évad újoncát, a MÁV Előrét – a szerző)

• Szezonbeli emlékezetes esemény: A legutolsó mérkőzésünk a Nyíregyháza ellen Nyíregyházán, amikor sikerült lezárnunk a bronzért folytatott párharcot. Izgalmas és kiélezett meccs volt, az biztos, mindent beleraktunk, és megmutatta, milyen volt az egész szezonunk: nehéz, küzdelmes, de sikeres. (Május 8-án a 3. helyért zajló párharc negyedik mérkőzésén a Fatum otthonában kétszer is hátrányból egyenlítve nyert 3:2-re a balatonfüredi alakulat, így összesítésben 3–1-gyel bizonyult jobbnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vetélytársánál, aminek köszönhetően a 2022-ben elért bajnoki bronzérem megszerzése után ismét kivívta a második számú európai kupasorozat, a CEV Kupában való indulás jogát – a szerző)

vacsi_evelin_valogatott.jpg• Célkitűzés a jelenlegi évadra: A következő évi célkitűzésem az egyik stabil vezére lenni a csapatomnak, valamint a legjobb tudásom szerint játszani és segíteni társaimat, valamint nagy sikert elérni a 2023/2024-es szezonban.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Több mint húsz éve vagyok profi sportoló, meglátjuk, mit tartogat nekem a jövő.

• Amelyik sportot még kedvelem: Korábban öttusáztam, így nagyon szeretem a vizet, az úszást és az összes vízi sportot, ahogy az összes labdasportot is kedvelem. Majdnem mindenevő vagyok.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Amit eddig még nem tudtak rólam, azt most sem árulom el. (mosolyog)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5218152922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása